AcasăPoliticaProbleme la nivel inalt: "Declaratiile lui Basescu nu ne ajuta deloc!"

Probleme la nivel inalt: „Declaratiile lui Basescu nu ne ajuta deloc!”

Iurie Leanca, premierul Republicii Moldova, sustine ca tara sa are probleme cruciale din cauza declaratiilor facute de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Leanca sustine ca Moldova are nevoie de „Romania ca o tara vecina, care sa aiba o voce credibila in cadrul Uniunii Europene, sa poata sa ne ajute in realizarea unui parcurs european”.

In schimb, premierul Moldovei spune ca tara sa nu are nevoie de declaratiile lui Traian Basescu despre o eventuala unire, „declaratii care nu fac decat sa ne creeze probleme cruciale”.

Conform unimedia.md, Leanca este de parere ca obiectivul Moldovei este ca aceasta tara sa nu-si piarda suveranitatea ci sa devina un stat functional ancorat intr-un spatiu al prosperitatii si al stabilitatii.

Iurie Leanca (sursa foto:epoch-times.ro)

Daca Leanca l-a criticat pe Basescu, pentru declaratiile despre o eventuala unire, l-a laudat pe Victor Ponta pentru ca prim-ministrul Romaniei a fost de parere ca „declaratiile despre unire nu fac decat sa dea apa la moara comunistilor moldoveni”.

Matthias Meyer, premierul Germaniei la Chisinau, s-a implicat si el in poveste anuntand ca declaratiile lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, sunt „o furtuna intr-un pahar cu apa”.

author avatar
Cristi Ionita
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger