AcasăPoliticaPrintul Charles, in vizita oficiala in Romania. A ajuns la Cotroceni

Printul Charles, in vizita oficiala in Romania. A ajuns la Cotroceni

UPDATE 3: Cu doua minute dupa ora 17, Printul de Wales a pasit in incinta Palatului Cotroceni, unde il astepta presedintele Iohannis. Au fost parcursi apoi pasii prevazuti de protocol –  in speta fotografia oficiala, inainte de startul discutiilor.

UPDATE 2: Printul Charles participa la aceasta ora la ceremonialul de la Monumentul Soldatului Necunoscut. Oaspetele britanic a depus o coroana la mausoleu.

UPDATE: Mostenitorul Coroanei britanice a ajuns in Bucuresti, urmand ca in scurta vreme sa ajunga sa depuna flori la Mormantul Soldatului Necunoscut, inainte de a se indrepta catre Cotroceni, pentru discutia cu presedintele Iohannis.


Printul Charles al Marii Britanii este asteptat sa-si inceapa, miercuri, cea de-a doua vizita oficiala pe taram autohton.

Daca de obicei Printul de Wales se retragea in Transilvania imediat ce ajungea pe taram autohton, in cadrul unor vizite private, de aceasta data Printul Charles are trecut pe agenda evenimente ce se vor desfasura in Capitala.

Miercuri, presedintele Iohannis il va primi, la Cotroceni, pe inaltul oaspete britanic la ora 17. Dupa parcurgerea protocolului si realizarea unei fotografii oficiale, Klaus Iohannis si Printul Charles vor avea, in prima faza, discutii private, tete-a-tete, asteptate sa dureze circa 20 de minute, pentru ca apoi sa aiba si convorbiri oficiale, in Sala de Consiliu de la Cotroceni, cu incepere la ora 17.30, din cate se mentioneaza pe agenda publica a primului om in stat.

„Discutiile vor viza dezvoltarea si aprofundarea relatiei de Parteneriat Strategic dintre Romania si Marea Britanie, inclusiv in domeniul securitatii, evolutia relatiilor dintre cele doua tari in perspectiva Brexit, cu accent pe situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si ampla activitate caritabila desfasurata de ASR Printul de Wales in Romania”, s-a mentionat intr-un comunicat al Presedintiei.

Trei sferturi de ora mai tarziu urmeaza sa inceapa, de aceasta data la Muzeul Cotroceni, ceremonia de decorare a mostenitorului Coroanei britanice, Printul Charles urmand sa primeasca Ordinul National „Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce. Inalta distinctie ii va fi conferita fiului reginei Elisabeta a II a „in semn de pretuire pentru activitatea Printului de Wales in Romania si pentru promovarea imaginii acesteia in lume”, din cate s-a anuntat din directia Presedintiei.

Vizita Printului Charles in Romania se incheie vineri.

sursa foto: capturi Antena3

author avatar
Cristina Stefan
229 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce? Pt ca e un degenerat cu urechi clapauge sau pt ca crede ca numai Ardealul Unguresc e Romania?
    Bravo lor pt Brexit!(in schimb)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger