AcasăPoliticaPrimul termen in dosarul lui Ponta are loc azi, la Instanta Suprema

Primul termen in dosarul lui Ponta are loc azi, la Instanta Suprema

Saptamana incepe, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu un prim termen in dosarul „Turceni-Rovinari”, in care actualul premier a fost deferit instantei, in urma cu doar patru zile, dupa ce DNA il acuza de mai multe fapte de coruptie, care ar data, sustin procurorii, din perioada in care Victor Ponta era avocat.

UPDATE: Ponta a precizat, la finele sedintei conducerii PSD, de luni la pranz, ca nu a fost citat la termenul din aceasta prima zi a saptamanii. „Eu ma duc in fata judecatorilor, am incredere ca ma vor asculta judecatorii”, insistand ca nu vrea sa faca justitie la televizor.

Asadar, pe primul-ministru Ponta se poate spune il asteapta o zi plina de emotii. In primul rand pentru ca, dupa cum aminteam, in aceasta luni are loc primul termen in „dosarul Rovinari-Tuirceni”, in care a afost trimis in judecata de DNA, alaturi de Dan Sova si alte persoane, iar apoi pentru ca tot in cursul acestei zile social-democratii urmeaza sa se decida daca il mai sustin sau nu in functia de premier. Nu in ultimul rand, tot in cursul acestei zile de 21 septembrie, liberalii au in plan sa depuna o motiune de cenzura la adresa sefului Guvernului.

De altfel, liberalii nu au pierdut ocazia de a transmite un mesaj, in preajma momentului in care, la Instanta Suprema, ar fi urmat sa inceapa sedinta de judecata in prezenta cauza.”Cazul Victor Ponta – situatie fara precedent in Romania! Astazi are loc primul termen al procesului in care Victor Ponta este inculpat. Pentru prima oara in istoria Romaniei, un premier in functie se prezinta in fata judecatorilor in calitate de acuzat”, noteaza liberalii pe contul oficial de Facebook al formatiunii conduse de Gorghiu si Blaga.

Nu in ultimul rand, precizam ca luni are loc o sedinta importanta la PSD – Comitetul Executiv, in cadrul careia se asteapta ca social-democratii, condusi, pana in iunie, chiar de Victor Ponta, care, odata pus sub acuzare a decis sa se retraga din fruntea partidului, sa decida ce pasi vor face in continuare, in privinta guvernarii.

Va reamintim ca DNA a anuntat, joi, trimiterea in instanta a lui Victor Ponta, a social-democratului Dan Sova – afat sub control judiciar, dar si a altor patru persoane, doua dintre el fosti directori ai Complexului Energetic de la Turceni, respectiv Rovinari. Pe Ponta procurorii anticoruptie il acuza de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor. „In perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, inculpatul Ponta Victor-Viorel, prin cabinet individual de avocat, a obtinut de la SCA „Sova si Asociatii” suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat”, sustin procurorii anticoruptie in comunicatul dat publicitatii pe 17 septembrie.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger