AcasăPoliticaPrimele mentiuni ale presedintelui in privinta cazului din Berevoiesti

Primele mentiuni ale presedintelui in privinta cazului din Berevoiesti

Seful statului sustine ca o situatie precum cea din localitatea argeseana Berevoiesti nu trebuie sa ramana nepedepsita.

La doua zile de la descinderile procurorilor Antimafia argeseni si ale politistilor in localitatea Berevoiesti, rastimp in care cazul a ajuns inclusiv in presa internationala, iar o parte dintre suspecti in arest preventiv, intr-o prima luare de pozitie avuta pe acest subiect care a ingrozit, efectiv, Romania, presedintele a catalogat situatia drept „inacceptabila”, mentionand ca o „condamna cu fermitate”.

Va precizam ca seful statului a facut primele precizari pe acest subiect in cursul diminetii de vineri, in cadrul discursului pe care l-a sustinut, in prezenta mai multor ministri, a sefului SRI, dar si a altor invitati, in cadrul unei intalniri de lucru avand drept tema „Siguranta publica in spatiile de invatamant preuniversitar”.

foto DIICOT

Dupa ce si-a inceput alocutiunea transmitand condoleante familiilor franceze lovite de recentul atac de la Nisa, soldat cu 84 de morti si ranirea, printre altii, a doi romani, Iohannis a revenit la chestiuni interne. Si s-a oprit la cazul care a ajuns la urechile opiniei publice miercuri dimineata, cand au fost facute perchezitiile ce au scos la iveala inclusiv cinci situatii in care oameni erau tinuti in lanturi. „Nu uitati ca istoria recenta ne-a demonstrat, inca o data, tragediile pe care le genereaza lipsa cooperarii constante intre institutiile statului. Condamn cu fermitate cazul revoltator de sclavagism de la Berevoiesti si sper ca masurile luate sa trimita un mesaj clar ca astfel de situatii sunt inacceptabile si nu vor ramane nepedepsite”, a sustinut presedintele.

Va reamintim faptul ca detaliile facute publice de catre oamenii legii in cazul de la Berevoiesti sunt datatoare de fiori si includ suspiciuni de rapire din locuri publice sau de la domiciliile victimelor, de cersetorie, de loviri cu biciul si de oameni tinuti captivi in lanturi. La fel si imaginile surprinse in timpul perchezitiilor. Ancheta in cazul care a oripilat Romania continua.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger