AcasăPoliticaPrimarul din Tirgu Mures, in vizorul procurorilor intr-un nou dosar

Primarul din Tirgu Mures, in vizorul procurorilor intr-un nou dosar

Atat actualul edil al orasului Tirgu Mures, precum si fiul sau au intrat in atentia procurorilor anticoruptie, intr-un dosar in care si mai este cercetata si o alta persoana- un om de afaceri.

Mai precis, procurorii anticoruptie au anuntat, miercuri, faptul ca liberalul Dorin Florea – politicianul care, din anul 2000 si pana in prezent conduce Primaria Tirgu Mures- este urmarit penal pentru luare de mita, in timp ce baiatul sau, Dan Aurel Florea, este suspectat de complicitate la luare de mita si spalare de bani. In aceeasi cauza, procurorii il cerceteaza si pe Mircea-Nicolae Musgociu, un afacerist suspectat in acest caz de dare de mita si spalare de bani.

In comunicatul dat publicitatii in cursul zilei de 20 aprilie, anchetatorii sustin ca ar avea date si probe care sa indice urmatoarele:

„La data de 30 iunie 2011, in baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tirgu-Mures, suspectul Florea Dorin, au fost emise un numar de 9 hotarari ale Consiliului Local, avand ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighisoarei in doua directii”, proiect in care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, in contextul efectuarii unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tirgu Mures.

Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de incheierea intre o firma reprezentata de suspectul Musgociu Mircea Nicolae si fiul primarului municipiului Tirgu-Mures a unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un apartament (suprafata utila de 159,99 mp) situat in acelasi oras in schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vandut locuinta respectiva, achizitionata la un pret subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.

In cursul anului 2013, actionand in aceeasi maniera, suspectul Florea Dorin a continuat sa sprijine afacerile si interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achizitionarii din proprietatea omului de afaceri a suprafetei de teren de 1.415,36 mp, situat in Tirgu Mures, zona Caii Sighisoarei (fosta Livada Pomicola Tirgu Mures)”.

Va remaintim ca, la finele anului trecut, DNA anunta faptul ca s-a dispus trimiterea in judecata a primarului Florea, intr-un dosar in care acesta din urma este acuzat de abuz in serviciu, in legatura cu alocarea unor fonduri de la bugetul local catre o asociatie sportiva despre care procurorii anuntau ca ar fi avut restante la bugetul de stat, ca urmare nu ar fi putut beneficia de o astfel de finantare.

sursa foto: Facebook/Dorin Florea

673 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger