AcasăPoliticaPrimarul craiovean va ajunge in instanta

Primarul craiovean va ajunge in instanta

Olguta Vasilescu

La cateva luni de cand s-a aflat ca a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, intre timp castigand un nou mandat in fruntea urbei craiovene, social-democrata Lia Olguta Vasilescu va ajunge in fata magistratilor bucuresteni.

Olguta Vasilescu

Totul dupa ce, odata ce au fost finalizate cercetarile in dosarul in care DNA o acuza de luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, procurorii au dispus trimiterea primaritei in judecata. O masura similara a fost luata si in cazul fostul administrator public al Craiovei, dar si un reprezentant al unei asociatii non-profit, acestia din urma fiind cercetati sub control judiciar. Din cate se precizeaza in comunicatul DNA facut public in urma cu doar cateva minute, dosarul va fi judecat de catre magistratii Tribunalului Bucuresti.

Va reamintim ca, in cazul de fata, anchetatorii anticoruptie au facut public, printre altele, faptul ca in decursul anului 2012, „cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic”, dar si ca „in cadrul „donatiilor” respective, inculpata Vasilescu Lia Olguta a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitarii influentei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain, bani pe care i-a remis cash (plus inca 25.000 euro, a caror provenienta nu a fost stabilita), in preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urma a achitat suma totala de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei”.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger