AcasăPoliticaPrima zi de lucru pentru noul premier britanic. May isi definitiveaza Cabinetul...

Prima zi de lucru pentru noul premier britanic. May isi definitiveaza Cabinetul

Schimbarea in Downing Street 10 s-a produs, iar noul premier britanic, Theresa May, a inceput deja sa-si stabileasca noua echipa cu care va lucra in perioada urmatoare.

In conditiile in care ziua in curs este prima in care May isi exercita, practic, atributiile noii functii, britanicii, dar si lume intreaga sunt cu ochii pe numele pe care le alege pentru a face parte din Guvern. Deja sunt cunoscute sase nominalizari din noul Cabinet, doua dintre ele fiind mai sonore – cel al lui Boris Johnson, unul dintre cel mai puternic sustinator al ideii de Brexit, care va prelua portofoliul Externelor, dar si al lui David Davis, cel care va conduce ministerul consacrat Brexitului.

Aceste nume au fost facute publice inca din cursul serii trecute, in conditiile in care deunazi s-a desfasurat, practic, si predarea de stafeta in Downing Street 10, resedinta oficiala a premierului britanic. David Cameron a trecut intr-o prima faza pe la Buckingham, pentru a-i inmana formal demisia sa Reginei, Majestatea Sa a acceptat apoi nominalizarea Theresei May, pe care a si intalnit-o ulterior, noul premier fiind apoi in masura sa treaca la pasii urmatori de urmat in situatia de fata, dupa ce Cameron s-a retras de la sefia Guvernului, urmare arezultatului votului din 23 iunie.

sursa foto: facebook

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger