AcasăPoliticaPrima tradare in coalitia lui Ponta

Prima tradare in coalitia lui Ponta

Asa cum a anuntat inca de luni, Victor Ponta si-a strans parlamentarii laolalta, le-a pus pixul in mana si i-a indemnat sa semneze plangerea penala indreptata impotriva presedintelui Traian Basescu.

Kelemen Hunor si Gabriel Oprea nu au vrut „sa-l deranjeze” pe seful statului

La semnalul premierului, deputatii si senatorii PSD, PC, UNPR, UDMR au lasat activitatile curente si au purces sa-i dea o lovitura in scris sefului statului. „Semnarea acestei plangeri nu este un gest al PSD sau al coalitiei de guvernare. Daca parlamentarul amenintat si santajat de presedinte facea parte din orice grup parlamentar, de la PP-DD, de la PNL, de la PDL as fi semnat cu aceeasi convingere. In primul rand, un presedinte al tarii nu are voie sa santajeze si sa ameninte un membru al Parlamentului doar pentru ca acesta face parte din comisia care ancheteaza o anumita situatie. E un gest intolerabil si niciun presedinte, niciun prim-ministru, niciun om care ocupa functii importante in stat nu are voie sa santajeze, sa ameninte un membru al Parlamentului. Al doilea mesaj este ca, practic, prin ceea ce a facut duminica presedintele Basescu a aruncat in aer si a dat o impresie foarte clara ca el este cel care controleaza justitia”, a explicat Victor Ponta. Desi si-ar fi dorit ca demersul sau sa aiba o sustinere cat mai mare, premierul a dat de inteles ca vor exista si alesi care nu-si vor pune semnatura pe document. „Unii dintre parlamentari, din motive politice sau de frica pur si simplu, din lasitate, nu vor avea curaj sa-l supere pe domnul Basescu cu aceasta plangere. Noi avem curajul nu doar sa-l suparam, ci sa restabilim niste principii importante care tin de functionarea Parlamentului si de independenta justitie”, a conchis Ponta.

Kelemen Hunor si Gabriel Oprea au spus „pas”

Gabriel Oprea

Printre parlamentarii despre care vorbea premierul, mai exact aceia care nu vor sa-l supere pe Traian Basescu, s-au numarat, culmea, doi reprezentanti de  varf ai coalitei, respectiv Kelemen Hunor si Gabriel Oprea . „La noi in grup (UDMR – n.r) nu am luat o decizie, nu exista nicio obligativitate pentru niciun membru. Fiecare analizeaza si, daca doreste individual, semneaza”, a precizat Kelemen Hunor. In comparatie cu liderul UDMR, care a recunoscut din start ca nu se amesteca in razboiul dintre premier si presedinte, vicepremierul Gabriel Oprea a mers pe burta. A participat la reuniunea parlamentarilor coalitiei, dar nu s-a bagat si la semnat, fara sa ofere insa nicio explicatie.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger