AcasăPoliticaPrima sedinta a Guvernului Ciolos: Premierul a vorbit despre noul minister, al...

Prima sedinta a Guvernului Ciolos: Premierul a vorbit despre noul minister, al Consultarii Publice, si despre „urgentele” pentru perioada urmatoare

(foto: Facebook)

O prima sedinta a Cabinetului Ciolos a inceput, joi, la Palatul Victoria, cu aproape zece minute intarziere fata de ora anuntata pentru debutul unei prime intrevederi de lucru a noii echipe guvernamentale.

De altfel, premierul Ciolos a anuntat din capul locului ca va fi o sedinta mai scurta, avand in vedere ca nu sunt multe acte normative pe ordinea de zi, insa a precizat ca in cadrul acestei intrevederi a Executivului va fi adoptata, in primul rand, o ordonanta privind organizarea ministerelor.  „Sunt cateva modificari in structura unor ministere. Cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate, sau mici modificari de nume, sau de mici reorganizari, mai ales pe partea economica”, a lamurit noul sef de la Palatul Victoria.

Totodata, Dacian Ciolos a tinut sa sublinieze aparitia in schema guvenamentala a noului minister, cel condus de Violeta Alexandru, care se vrea a fi un semn al deschiderii Executivului catre societate. „Partea de dialog social in structura acestui Guvern a trecut in coordonarea doamnei ministru al Muncii (…) insa am creat un nou minister al Consultarii Publice si Dialogului Civic, tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest guvern si l-a stabilit – de deschidere spre societatea civila si de dezbatere publica, de consultare publica pe marile proiecte ale guvernului, pe marile obiective pe care le-am stabilit, dar si pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civila”, a lamurit seful Executivului.

Nu in ultimul rand, Dacian Ciolos le-a propus noilor ministri sa treaca impreuna in revista „urgentele” din punct de vedere administrativ si legislativ pentru perioada urmatoare. Adresandu-se celor doi noi sefi de la Interne si Transporturi, respectiv lui Petre Toba si lui Dan Costescu, primul-ministru le-a cerut sa prezinte o situatie in privinta pregatirilor pentru iarna, Ancai Paliu Dragu, noul ministru de Finante sa treaca in revista situatie pregatirii bugetului pentru anul viitor, iar vicepremieurlui Dancu, ministrul Dezvoltarii si Administratiei, „sa ne gândim imediat in perioada urmatoare la principiile acestei reforme administrative, sa vedem de unde pornim”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger