AcasăPoliticaPrima reactie a lui IOHANNIS la anuntul lui ANTONESCU: A dovedit ca...

Prima reactie a lui IOHANNIS la anuntul lui ANTONESCU: A dovedit ca pune interesul partidului si al Romaniei inaintea carierei politice

Anuntul lui Crin Antonescu, acela ca renunta la intentia de a candida la prezidentialele din toamna, dar si la interimatul din fruntea PNL-ului, a fost salutat de catre prim-vicepresedintele demisionar al liberalilor.

Considerand decizia lui Antonescu drept una care dovedeste, fara dar si poate, ca acesta din urma a pus interesul formatiunii liberale, si al Romaniei, mai presus de propria-i cariera politica, Iohannis a calificat gestul ca venind din directia „unui mare om politic”. „Astazi am vazut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, in ultimii 24 de ani, facut de un om politic cu o pozitie foarte puternica, foarte bine plasat, care a renuntat la toate acestea pentru a intari partidul. Prin decizia luata, Crin Antonescu a dovedit ca pune interesul partidului si al Romaniei inaintea propriului interes si a propriei cariere politice„, sustine Iohannis.

Prin intermediul unui comunicat remis presei, Iohannis saluta deciziile anuntate sambata la pranz de catre liderul demisionar al PNL pe care primarul Sibiului, care a anuntat recent conducerea partidului ca se inscrie in cursa pentru sefia PNL, la Congresul de la finele lunii viitoare, si isi declara intentia de a colabora cu Antonescu, „cel mai valoros om al Partidului National Liberal”, in vederea intaririi PNL-ului.

Reactia lui Klaus Iohannis, cotat deja de tot mai multe voci drept favorit atat la castigarea sefiei PNL, cat si ca posibil viitor candidat unic al dreptei, a venit la scurta vreme dupa ce Antonescu si-a anuntat hotararea de a nu intra in cursa pentru Cotroceni, sustinand ca vrea sa sprijine un singur politician, venit din partea dreptei, care sa intre in lupta pentru sefia statului, contra PSD-ului. „Vreau sa anunt o decizie legat de candidatura la presedintia Romaniei. Stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea. (…) Anunt intentia de a nu candida la presedintia Romaniei”, a declarat Antonescu.

 

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger