AcasăPoliticaPrima reactie a Guvernului, pe fondul manifestului transportatorilor/replica protestatarilor: "nu plecam!"

Prima reactie a Guvernului, pe fondul manifestului transportatorilor/replica protestatarilor: „nu plecam!”

Avand in vedere faptul ca transportatorii care protesteaza in numar semnificativ- cu tot cu autovhicule de mai mic sau mai mare tonaj- in Piata Victoriei din capitala, dar si in alte orase mari din tara asteapta o solutie de la Guvern, in privinta costurilor RCA, reprezentantii Executivului au ales sa faca o serie de precizari publice.

Daca deunazi reprezentanti ai Guvernului s-au intalnit, chiar la Palatul Victoria, cu membri ai federatiilor transportatorilor, dar si cu conducerea consiliului Concurentei, in speranta ca se va ajunge la un consens in privinta tarifelor RCA, ulterior anuntandu-se ca s-a emis o ordonanta prin care aceasta se ingheata pentur urmatoarele sase luni, de aceasta data din directia Executivului a fost dat publicitatii un comunicat.

Toate privirile, catre ASF

Din precizarile facute din directia Palatului Victoria, cladire in fata careia se afla sute de masini ale transportatorilor, de la texiuri si pana la camioane, rezulta ca, in opinia guvernantilor, „problema RCA treneaza de multa vreme, din cauza incapacitatii institutiilor responsabile de a gestiona aceasta situatie” si ca Executivul a incercat, prin emiterea OUG de miercuri, sa ofere cadrul juridic care „sa permita rezolvarea acestor probleme”.

Guvernantii insista ca nu e de competenta Executivului sa stabileasca valoarea de plafonare a preturilor RCA, sustinand ca „si este inadmisibil sa i se solicite guvernului acest lucru”, dar si ca aceasta ordonanta „reflecta solicitarile transportatorilor”. Nu in ultimul rand, Guvernul puncteaza ca ASF-ul – Autoritatea de Supraveghere Financiara – este institutia care poate reglementa aceasta situatie. „Stabilirea preturilor, cerere formulata azi in petitia adresata Guvernului, nu este in atributiile Executivului, ci in ale Autoritatii de Supraveghere Financiara, care are cadrul legal sa intervina”, se transmite in comunicatul Executivului.

Ce spun transportatorii

In replica, oamenii au insistat ca nu vor pleca din fata Guvernului, pana nu afla cifre concrete. „Vrem niste cifre concrete de la Guvern astazi (…) sa vina sa faca, sa ne dea aceasta solutie. (…) Guvernul n-a facut nicio precizare pentru ASF. (…) Guvernul, practic, sustine ASF”, a anuntat, in urma cu doar cateva minute, un lider al protestatarilor, timp in care din spatele sau oamenii au inceput sa scandeze „nu plecam!”. Mai mult, reprezentantii transportatorilor vor sa se constituie un grup de lucru. Si aduc din nou in discutie faptul ca vor demisia lui Negritoiu de la conducerea ASF.

sursa foto: Facebook/Fort-Romania

author avatar
Cristina Stefan
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger