AcasăPoliticaPrima declaratie a lui Ciolos dupa ce a fost desemnat premier: Voi...

Prima declaratie a lui Ciolos dupa ce a fost desemnat premier: Voi lucra indeaproape cu Parlamentul, chiar daca vorbim despre un guvern de tehnocrati

Dacian Ciolos, aruncat prea devreme în lupta pentru Sefia Guvernului

Imediat ce seful statului i-a anuntat numele, fostul comisar european Dacian Ciolos a fost invitat de catre Klaus Iohannis sa faca cele dintai precizari in noua sa calitate, cea de premier desemnat.

Prilej cu care Ciolos a declarat ca spera sa se ridice la inaltimea asteptarilor, ca vrea sa deschida administratia guvernamentala spre societate, dar si ca urmeaza sa-si desemneze echipa cu care ar putea lucra la Palatul Victoria, in urmatorul an, respctiv pana la alegerile parlamentare din toamna lui 2016.

Prioritar pentru premierul tehnocrat desemnat este, asadar, desemnarea echipei, a punctat Ciolos. Abia dupa ce aceasta formula va fi stabilita „si vom avea – sper eu- sustinerea in Parlament- vom discuta”, a mai precizat Ciolos, premierul desemnat, marti dupa-amiaza, de catre seful statului, dupa doua runde de consultari cu partidele si formatiunile politice cu reprezentare in Legislativ.  „Lucrul in echipa este esential. (…) Vreau sa-mi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atat din punct de vedere al persoanelor, cat si al conceptului de program de guvernare”, a adaugat fostul comisar european pe Agricultura.

Voi lucra indeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice din Parlament, chiar daca vorbim de un guvern de tehnocrati”, a mai anuntat Ciolos, premierul desemnat explicand si-ar dori sa colaboreze cu Legislativul pentru a progresa impreuna pe proiectele pe care le va propune echipa sa guvernamentala, in cazul in care aceasta va obtine sustinerea necesara din partea acestui for.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger