AcasăPoliticaPrezidentiabilul PSD, dezbracat de Traian Basescu

Prezidentiabilul PSD, dezbracat de Traian Basescu

In perioada 1997- 2001 Victor Ponta a fost ofiter acoperit SIE, a declarat, luni seara, presedintele Traian Basescu.  Anuntul vine la doua luni dupa ce seful statului le-a cerut candidatilor la Presedintie sa-si „completeze CV-urile” cu detaliile mai putin obisnuite din activitatea lor.

Seful statului sustine ca Victor Ponta a fost ofiter al SIE in perioada 1997-2001

In vara acestui an „National” dezvaluia, in premiera, ca Victor Ponta „si-a servit tara” ca ofiter SIE si avertiza asupra faptului ca informatia va exploda in plina campanie electorala. Ceea ce s-a si intamplat, bomba fiind aruncata chiar de seful statului.  Care nu s-a multumit doar sa-l faca pe Victor Ponta „mincinos, corupt si oportunist” de la pupitrul Administratiei Prezidentiale, ci a mers si intr-un studio TV pentru „a-l dezbraca”  de tot. Dincolo de legatura cu SIE, Traian Basescu l-a acuzat pe Ponta ca a incercat sa se puna la adapost cu ajutorul unui articol introdus intr-o hotarare de Guvern din 2013, care spune ca inclusiv cei care si-au incheiat raporturile de serviciu raman „acoperiti”. „Mi-as permite sa spun ca pentru a crea aceasta diversiune in care si cei care si-au parasit serviciul nu trebuie sa spuna s-a incalcat chiar legea SIE care spune ca activitatile SIE sunt secret de stat, ori in anexa se pun toate activitatile pe care le desfasoara SIE, ceea ce este nepermis”, a afirmat seful statului.

Asa cum a promis, Traian Basescu l-a dat in fapt pe prezidentiabilul acoperit

In context, acesta a precizat ca hotarare de Guvern a fost initiata de Teodor Melescanu,  seful SIE la vremea respectiva, si semnata de Victor Ponta. „Melescanu a fost complice. (…) A ajuns sa faca un astfel de joc, taraind in mod nedrept Serviciul intr-o actiune politica de dragul de a acoperi un politician, care la ora aia nici macar nu mai era in Serviciul de Informatii Externe. Eu nu sunt atat de suparat pe Victor Ponta, cat sunt suparat pe Melescanu”, a conchis Traian Basescu. In replica, fostul sef al SIE a sustinut ca seful statului incalca legea si a dat de inteles ca organele abilitate ar trebui sa se sesizeze.

Ponta s-a aliat cu Sfanta Parascheva

Teodor Melescanu, acuzat ca l-a protejat pe premier

In loc sa precizeze clar daca a fost sau nu ofiter SIE, Victor Ponta a preferat sa vorbeasca despre starea emotionala a lui Traian Basescu, promitand chiar sa se roage la Sfanta Parascheva pentru ca seful statului sa-si gaseasca linistea. O fapta crestineasca, dusa-n derizoriu, din moment ce a fost urmata de o serie de atacuri politice atat la adresa lui Traian Basescu, cat si a lui Klaus Iohannis. „Romanii trebuie sa aleaga ce vor pe viitor. (…) Sa aleaga un presedinte ca domnul Iohannis, ca domnul Basescu, care sa pastreze un mod murdar de a face politica, atacuri sub centura, asa-zise dezvaluiri care, evident, se dovedesc ca fiind simple minciuni ce urmaresc intotdeauna distrugerea adversarului”, a afirmat Ponta.

Adversarii politici ii cer demisia

Desi Traian Basescu a recunoscut ca dezvaluirile sale nu vor afecta cariera si  campania prezidentiabilului PSD, contracandidatii si-au incercat totusi norocul. „Ponta nu poate sa fie presedintele Romaniei. Presedintele Romaniei nu poate sa fie duplicitar si mincinos”, a comentat prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis.  „Ponta trebuie sa demisioneze in acest moment din functia de prim-ministru si sa-si retraga candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei”, a  plusat si Monica Macovei.

[poll id=”862″]

author avatar
Adelina Ionicel
909 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger