AcasăPoliticaPrezidentiabilul Iohannis a incurcat campania

Prezidentiabilul Iohannis a incurcat campania

Klaus Iohannis refuza sa participe la evenimente unde sunt prezenti si contracandidatii sai. Ii ignora si evita polemicile de orice fel. Mut in fata atacurilor lansate de Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta sau Elena Udrea, prezidentiabilul ACL prinde glas atunci cand vine vorba de colegul sau Crin Antonescu.

Klaus Iohannis isi iroseste munitia pe Crin Antonescu

Desi s-a angajat intr-o lupta politica, Klaus Iohannis da semne ca nu stie cu cine trebuie sa se bata. Nu reactioneaza la criticile lui Tariceanu, nu raspunde nici la sicanele lui Ponta, iar pe Udrea nici nu o mai ia in seama. Din eleganta, spune el, subliniind ca acesta este felul lui de a face politica. Lucrurile se schimba insa cand cineva pronunta numele predecesorului sau, Crin Antonescu. In acel moment, Iohannis este gata de atac, de parca s-ar afla intr-o campanie interna si ar candida pentru sefia unui partid, nu pentru Presedintia Romaniei. Dovada stau si recentele reprosuri publice pe care i le-a facut lui Crin Antonescu: „Recunosc ca m-as fi asteptat la altceva, si nu m-as fi asteptat la altceva fata de persoana mea, ci fata de Partidul National Liberal. Mie mi s-ar parea absolut normal ca un fost presedinte al PNL sa fie 100% pentru candidatul propriului partid. Orice altceva trebuie sa ne dea semne de intrebare”.

Gata sa faca un pas in spate

Pe langa conflictul cu Antonescu, candidatul ACL trebuie sa faca fata unei provocari mult mai mari: dosarul de incompatibilitate. Desi, initial, sustinea ca procesul nu-i va afectat planurile prezidentiale, Iohannis revine si vorbeste despre o posibila retragere din viata publica. „Nu am emotii si sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun ca daca pierd procesul imi este indiferent. Nici vorba! In acel caz eu trebuie sa fac un gest de moralitate, nu neaparat de legalitate pentru ca legal lucrurile sunt simple, o candidatura definitiva nu poate fi retrasa”, a declarat prezidentiabilul ACL.

[poll id=”857″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger