AcasăPoliticaPresedintele Timofti se afla in Romania. Iohannis: Republica Moldova isi poate implini...

Presedintele Timofti se afla in Romania. Iohannis: Republica Moldova isi poate implini destinul doar in UE

Prezent, marti, in Romania, mai exact la Suceava, cu prilejul acordarii celei mai inalte distinctii a unei universitati locale, liderul de la Chisinau a avut o intrevedere cu presedintele Iohannis, inainte de a vizita impreuna vechea Cetate a Sucevei.

Insa inainte de convorbirile cu omologul sau moldovean,Klaus Iohannis a tinut sa ii transmita acestuia, cu prilejul discursului sustinut in cadrul ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava presedintelui Nicolae Timofti, o data in plus, faptul ca Romania sustine republica Moldova in eforturile sale de a ajunge membru al marii familii europene. „Cred cu tarie ca Republica Moldova isi poate implini destinul doar in Uniunea Europeana. Vom fi alaturi de cetatenii Republicii Moldova oricat de mult efort va trebui sa depunem si oricat va dura”, a asigurat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a evidentiat, totodata, faptul ca e necesar ca, in perioada urmatoare, Republica Moldova „sa faca eforturi sustinute pentru a implini procesul de reformare a statului”, un astfel de demers presupunand, printre altele, atat combaterea coruptiei, cat si stabilitate economica.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a tinut sa salute rezultatul alegerilor locale din Moldova, mai precis victoria formatiunilor politice proeuropene in Chisinau, dar si in alte orase importante ale tarii. „Speram cu totii ca aceasta optiune manifestata la alegerile locale se va concretiza foarte curand in constituirea unui guvern de coalitie, cu o clara orientare proeuropeana, decis sa continue reformele incepute in Republica Moldova”, a conchis presedintele Iohannnis.

sursa foot: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger