AcasăPoliticaPresedintele socialistilor europeni condamna amenintarile lui Basescu

Presedintele socialistilor europeni condamna amenintarile lui Basescu

Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni

Bulgarul Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, condamna modul in care Traian Basescu, presedintele Romaniei, a amenintat-o pe Gabriela Firea, membra a Comisiei Nana.

Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni

„Condamn cu fermitate declaratiile facute de Traian Basescu in emisiunea de televiziune „Jocuri de Putere”, care au fost provocatoare si inflamatorii si care nu isi au loc intr-o democratie moderna” a afirmat Stanisev, conform romaniatv.net.

Presedintele PES este de parere ca „amenintarile lui Basescu pun sub semnul intrebarii respectul sau pentru procesul politic si legal”. Nu in ultimul rand, Stanisev a precizat ca „sugerand ca sotul unui coleg politician ar putea „sa nu mai fie gasit” este dincolo de limitele decentei si nu exista niciun loc pentru astfel de comentarii in Romania si in Uniunea Europeana”.

Senatoarea Gabriela Firea, persoana vizata de amenintarile lui Traian Basescu, este membra a Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei de catre familia Basescu a terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi.  Iar presedintele Romaniei sustinea duminica seara, la emisiunea „Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, ca este posibil ca Gabriela Firea sa nu-si mai gaseasca sotul acasa. Traian Basescu afirma, voalat, ca Florentin Pandele, primarul din Voluntari si sotul Gabrielei Firea, ar fi banuit de comiterea mai multor infractiuni.

sursa foto: observatoreuropean.radioromania.ro

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger