AcasăPoliticaPresedintele si premierul se bucura de spectacolul DNA

Presedintele si premierul se bucura de spectacolul DNA

Adversari politici declarati, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au mai nou un hobby comun. Cei doi demnitari urmaresc cu interes stirile bomba furnizate de procurorii anticoruptie.

Traian Basescu asteapta ca DNA sa difuzeze si „episodul” EADS

Pelerinajul politicienilor si al oamenilor de afaceri pe la sediul DNA i-a captivat, deopotriva, pe Basescu si Ponta. Chiar daca nu stau pe aceeasi canapea si nu impart o punga de popcorn, presedintele si premierul par la fel de multumiti de activitatea procurorilor anticoruptie. Primul care si-a exprimat satisfactia a fost Victor Ponta, acesta apreciind in mod deosebit show-ul mediatic. „Ma bucur foarte mult ca, iata, sunt anchete, se fac investigatii, avem pentru toate televiziunile. Aveti pentru toti, e foarte bine, nu ramane nimeni fara stiri”, a afirmat premierul.

Basescu tanjeste dupa dosarul EADS

In calitate de presedinte, Traian Basescu se desfata mai degraba cu impactul pe care activitatea procurorilor il are asupra clasei politice. „M-as bucura daca ar iesi si EADS. (…) Este necesar, pentru ca populatia nu va fi convinsa ca are nevoie de o noua clasa politica, daca nu vede. Si dosarul EADS, atunci cand va fi gata pentru lucru, va face o alta parte de radiografie a clasei politice romanesti”, a declarat seful statului. In context, acesta sustinut ca retinerile din dosarul Microsoft nu trebuie traduse intr-o nota electorala. „Cred ca DNA nu poate actiona sezonier. Oricine poate judeca ca se putea amana chemarea cuiva cu o saptamana. DNA este o institutie care nu se uita la scena politica. Ei merg ca buldozerul inainte. (…) Nu poti sa ceri institutiilor din justitie sa-si plieze programele in functie de evolutia vietii politice sau de alegeri. Abia acesta este semnul ca justitia este independenta, este libera de presiuni. (…) In acest caz Microsoft, eu am avut un ultim raport inainte de a se transmite catre parchete informatia, in 2009. Dosarul s-a deschis in 2010, deci nu e ceva servit, cum multi au incercat sa acrediteze”, a explicat Traian Basescu.  Pe langa EADS, seful statului este de parere ca ar fi necesara o ancheta serioasa si in cazul restituirilor. „Acest caz in care este implicat deputat Ioan Adam, domnul deputat Hrebenciuc, domnul tata socru, este un caz care trebuie sa ne spuna stop joc. Trebuie dat ceasul inapoi si verificate marile restituiri, cat de legale au fost. Ce va pot spune, plecand de la acest dosar, este ca se dovedeste ca principiul aplicat de noi, restitutio in integrum, nu este cel mai potrivit. Cred ca trebuia alta solutie”, a conchis Traian Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger