AcasăPoliticaPresedintele si premierul, la bilantul DNA. Kovesi: In 2014, cel mai mare...

Presedintele si premierul, la bilantul DNA. Kovesi: In 2014, cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Atat Klaus Iohannis, cat si Victor Ponta au fost prezenti, marti, la sediul DNA, unde a fost prezentat bilantul activitatii institutiei in fruntea careia se afla Laura Codruta Kovesi.

Este vorba despre raportul de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2014, recent incheiat, bilant care a fost prezentat de catre procurorul sef al DNA, Laura Kovesi, cea care a caracterizat activitatea din anul recent incheiat drept „eficient”, motiv pentru care i-a si laudat pe ai sai colegi din institutie. „Activitatea DNA in anul 2014 poate fi caracterizata prin eficienta sporita in activitatea de combatere a coruptiei, investigarea unor dosare complexe si un grad inalt de diversitate a cazuisticii penale”, a explicat Kovesi.

86 de procurori, 9100 de cauze solutionate

In cifre, lucrurile au stat in felul urmator: au fost 86 de procurori care au desfasurat activitati de urmarire penala in decursul anului trecut. Acestia, a mai mentionat sefa DNA, „au avut de solutionat peste 9100 de cauze, cel mai mare numar de dosare de la infiintarea DNA. In medie, un procuror a efectuat urmarire penala in aproape 105 cauze, un volum impresionant avand in vedere complexitatea dosarelor care intra in competenta directiei”.

Nu in ultimul rand, Kovesi a anuntat, la prezentarea bilantului DNA pe 2014, eveniment la care au fost prezenti atat seful statului, cat si premierul, ca in decursul anului 2014 au fost trimisi in judecata peste 1100 de inculpati. „Numarul persoanelor juridice trimise in judecata s-a dublat”, a precizat sefa Directiei Nationale Anticoruptie.

Numar record de demnitari investigati

Cat priveste numarul demnitarilor care au ajuns in vizorul DNA, Kovesi a anuntat ca in 2014 au fost facute „investigatii in dosare cu impact major in rândul opiniei publice” si ca „este cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati de DNA intr-un an. Concret, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Parlamentului incuviintarea arestarii a noua parlamentari si a formulat nu mai putin de 12 cereri de incuviintare a urmaririi penale fata de actuali si fosti ministri. „Este un semn evident al independentei DNA, iar investigarea coruptiei la nivel inalt va continua, indiferent de functia administrativa sau politica detinuta de persoana vizata”, considera sefa DNA.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger