AcasăPoliticaPresedintele Senatului, "invitat la DNA". Ce a vrut sa testeze Tariceanu inainte...

Presedintele Senatului, „invitat la DNA”. Ce a vrut sa testeze Tariceanu inainte de sosirea la audieri

Al doilea om in stat a ajuns din nou in fata procurorilor anticoruptie, de aceasta data in Bucuresti si nu la Brasov. Calin Popescu Tariceanu a fost audiat ca martor.

UPDATE 11.22: Dupa mai bine de doua ore de audieri, presedintele Senatului a plecat de la DNA, nu inainte, insa, de a face cateva precizari in fata presei, cele mai importante dintre ele fiind acelea ca a fost audiar ca martor, dar si ca nu a fost confruntat cu fostul presedinte al Camerei depuutatilor, din perioada in care Calin Popescu Tariceanu era premier, stiut fiind faptul ca si Olteanu a ajuns in aceasta dimineata la DNA.”Am fost audiat in calitate de martor in dosarul in care este inculpat Bogdan Olteanu. Si avand in vedere ca cercetarea nu este publica, alte informatii nu pot sa va dau. Nu, n-a avut loc nicio confruntare. Si avand in vedere ca stiti ca nu sunt adeptul telejustitiei, n-o sa va fac si alte declaratii”, a explicat Tariceanu, inainte de a urca in masina si de a parasi zona in care se afla cladirea DNA-ului.

––––––

Calin Popescu Tariceanu a ajuns cu putine minute inainte de ora 9, cea stabilita pentru inceperea discutiilor cu procurorii, in dosarul in care este cercetat Bogdan Olteanu, si a intrat in sediul DNA fara sa scoata un cuvant in fata camerelor.

Respectand, practic, tiparul impus anterior, presedintele Senatului a ales sa nu discute cu reporterii aflati in fata sediului DNA, dar a optat in schimb, pentru varianta de a transmite anterior sosirii la audieri, un scurt comunicat de presa, regasit pe site-ul Camerei Superioare a Legislativului. Comunicat in care da de inteles ca a testat, o data in plus, daca „se scurg” informatii din directia anchetatorilor catre presa.

Mai mult, presedintele Senatului pare convins ca suspiciunea s-a si confirmat. Doar ca nu sunt putini cei care stiu faptul ca in fata sediului institutiei anticoruptie se afla mai mereu care de reportaj ale televiziunilor de stiri, avand in vedere faptul ca la DNA au venit, in ultimele zile, pentru a fi audiati, atat oameni politici, cat si din lumea fotbalului, dar nu numai.

Comunicatul in cauza suna astfel:

„In aceasta dimineata, la ora 09.00, domnul Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Senatului Romaniei, a fost invitat la DNA.

Invitatia a fost trimisa cu doua zile in urma, dar Presedintele Senatului nu a facut-o publica pentru a vedea daca DNA continua sa scurga informatii spre presa in scopuri propagandist-electorale.

Presa a aflat si este prezenta la DNA inaintea audierii.

Asa cum s-a intamplat si in situatii anterioare, similare, Presedintele Senatului nu va face declaratii presei la DNA”.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger