AcasăPoliticaPresedintele Senatului, despre cererea DNA in privinta lui Sova: Va fi tratata...

Presedintele Senatului, despre cererea DNA in privinta lui Sova: Va fi tratata cu maxima celeritate

De indata ce va ajunge, de la Ministerul Justitiei, la Senat, solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamentarului Dan Sova va fi tratata cu „maxima celeritate”, a anuntat, vineri, Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele acestei Camere a Parlamentului, din randurile careia face parte si social-democratul Sova- in cazul caruia, vineri, DNA cere incuviintarea retinerii si a arestarii preventive, intr-un dosarul in care se fac cercetari in legatura cu contracte incheiate de firma sa de avocatura cu complexele energetice Rovinari si Turceni si in care fostul ministru este acuzat de complicitate la abuz in serviciu – a amintit, intr-o prima faza, traseul pe care trebuie sa-l parcurga aceasta cerere.

Apoi, Tariceanu a subliniat ca, solicitarea in privinta lui Sova, odata ajunsa la Senat – dupa ce  va fi trimisa de la DNA la Parchetul General, apoi la Ministerul Justiei – va fi analizata cu celeritate, dar in acelasi timp si cu mare atentie. „De indata ce cererea va sosi la Senat, ea va fi tratata cu maxima celeritate. (…) Daca va sosi astazi (vineri-n.r), saptamana viitoare, sedinta Biroului Permanent va lua in analiza aceasta solicitare. (…) Ulterior, revine Plenului sarcina de a lua hotararea in privinta incuviintarii sau nu a cererii de retinere si arestare preventiva. (…) Cand este vorba de o solicitare de o asemenea gravitate (…) o decizie nu se ia batand din palme si cu superficialitate. (…) Trebuie analizata si cantarita”, a explicat presedintele Senatului.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger