AcasăPoliticaPresedintele Senatului critica Strategia de Aparare si dupa adoptare: un document de...

Presedintele Senatului critica Strategia de Aparare si dupa adoptare: un document de slaba calitate

In timp ce, de la tribuna Parlamentului, unde a prezentat pozitia Executivului in fruntea caruia se afla, interimar, Gabriel Oprea a anuntat ca va vota proiectul Presedintiei, respectiv Strategia Nationala de Aparare, Tariceanu a criticat initiativa, la scurta vreme dupa ce a fost adoptata in plen.

De altfel, nu este un secret faptul ca Tariceanu si-a manifestat dezacordul fata de forma acestui proiect inca dinainte ca el sa fie dezbatut si votat, marti, in cadrul intrunirii plenului Legislativului, presedintele senatului fiind absent de la sedinta.

Vorbind, marti dupa-amiaza, despre Strategia prezentata de catre presedintele Klaus Iohannis, luni dupa-amiaza, in sedinta comuna a Camerelor, ca despre un „document de slaba calitate, de slaba factura”, care are un continut „criticabil in foarte multe puncte”,  si care se pune accentul mai mult pe stat si pe institutii, si nu pe cetean, cum considera ca ar fi trebuit, dand exemplul altor tari. „Regret ca Parlamentul a procedat cu- as spune superficialitate- cu un document de asa o importanta”, a conchis presedintele Senatului.

O atitudine diametral opusa a exprimat, de aceasta data de la tribunal salii de plen, vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, recent numit premier interimar, in perioada in care Victor Ponta se afla la recuperare, in Turcia, dupa operatia la care a fost supus, lunea trecuta. „Guvernul (…) sustine adoptarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019. (…) Voi vota cu toata convingerea pentru adoptarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii”, a mentionat Oprea.

Strategia de Aparare a fost adoptata, in cursul acestei zile, cu 282 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger