AcasăPoliticaPresedintele se pregateste sa anunte numele premierului desemnat: numele lui Ciolos, cel...

Presedintele se pregateste sa anunte numele premierului desemnat: numele lui Ciolos, cel mai vehiculat

Liberalii vor sa-l extraga pe Dacian Ciolos din razboiul Basescu –Ponta

Avand in vedere ca si cea de-a doua runda de consultari de la Cotroceni s-a incheiat, ramane doar o chestiune de ore pana cand se va afla numele premierului desemnat. Iar surse politice sustin drept cea mai probabila varianta nominalizarea lui Dacian Ciolos ca viitor sef al Guvernului, dupa demisia lui Ponta.

Cum copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu a declarat, in urma cu scurt timp, ca presedintele urmeaza sa anunte in cursul acestei zile numele primului-ministru desemnat, peste doar cateva ore se va sti, asadar, si cine va avea misiunea de a desemna viitoarea formula guvernamentala.

Si, in ciuda faptului ca luni pesedistii au anuntat ca il propun pe Liviu Voinea, varianta pe care liberalii au precizat deja ca nu o sustin, deci ar fi mari sanse ca nici presedintele sa nu agreeze aceasta variant, in timp ce reprezentantii ALDE au mentionat ca asteapta sa afle cine anume va fi propus pentru sefia Guvernului, dar si UNPR-ul ca sustine propunerea lui Iohannis, se desprinde ideea ca vom avea un guvern tehnocrat, condus de un premier tehnocrat. Iar cel mai vehiculat nume, pe surse, ramane cel al fostului comisar european pe Agricultura, Dacian Ciolos.

author avatar
eNational
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger