AcasăPoliticaPresedintele scutura cojocul Ministerului Finantelor

Presedintele scutura cojocul Ministerului Finantelor

Ministerul Finantelor este vinovat pentru recuperarea intr-un procent ridicol, de doar zece la suta, a prejudiciilor constatate de Justitie in cazurile de coruptie – considera Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis cere Ministerului Finantelor sa ia in serios recuperarea rapida si totala a prejudiciilor stabilite de instanta

Chiar daca Justitia isi face bine treaba, identificand si condamnand persoanele vinovate de coruptie, Finantele nu tin pasul din moment ce nu sunt in stare sa recupereze sumele impuse de instanta – reclama atat DNA-ul, cat si seful statului. ”Recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu optionala, pentru autoritatile statului. Recuperarea prejudiciilor reflecta eficienta luptei anticoruptie si descurajeaza fenumenul. Situatia din prezent, in care gradul de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor este in cuantum de aproximativ 10%, este pur si simplu inacceptabila. De aceea trag un semnal de alarma si solicit factorilor decizionali sa ia in serios aceasta problema. O analiza serioasa ar putea duce la sporirea resurselor DNA. Cu totii am avea de castigat din aceasta investitie publica, ar fi o investitie in viitorul tarii noastre”, a reclamat Klaus Iohannis, ieri, la bilantul DNA. La randul ei, Laura Codruta Kovesi a anuntat ca DNA va pune accent in acest an pe recuperarea prejudiciilor si confiscarea extinsa in toate dosarele operate.

author avatar
Simona Badulescu
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger