AcasăPoliticaPresedintele, nemultumit. Si in privinta inundatiilor, si in cazul ursului impuscat

Presedintele, nemultumit. Si in privinta inundatiilor, si in cazul ursului impuscat

Intr-o interventie in care a fost mai categoric ca oricand, primul om in stat a comentat pe marginea a doua chestiuni de actualitate si, totodata, sensibile pentru romani. Seful statului s-a declarat nemultumit atat de faptul ca, deunazi, s-a decis impuscarea ursului care s-a plimbat mai multe ore prin Sibiu, cat si de faptul ca responsabilii in materie s-au dovedit a fi fost luati din nou prin surprindere de inundatiile care, se stie, au facut ravagii in judete precum Vrancea si Galati.

In primul rand ar trebui sa spunem ca presedintele a fost prezent, joi dupa-amiaza, la Universitara de Constructii, din Capitala, unde a participat la o dezbatere cu tema „Managementul reducerii riscurilor la dezastre”. Si ca le-a vorbit celor prezenti, mai multe minute, in primul rand despre interventia autoritatilor locale – din orasul natal si al carui primar a fost timp de 14 ani- in cazul puiului de urs impuscat intr-o curte in care credea ca isi gasise adapost dupa ce se plimbase ore in sir prin oras, inclusiv pe acoperisurile unor case. Pe scurt, Iohannis a criticat faptul ca, printre cei 50 de oameni adunati „la urs”, in speta reprezentanti ai Politiei, Politiei Locale si ai ISU, nu s-a gasit niciun angajat al Directiei Sanitar Veterinare sau un specialist care sa poata tranchiliza animalul, in loc sa il ucida. „Nu suntem, noi romanii, capabili sa depasim aceasta faza primitiva de a fi mereu surprinsi? Eu cred ca da!”, s-a intrebat Iohannis, inainte de a conchide ca e nevoie de un plan pentru astfel de situatii, cu proceduri „simple” si „clare”.

Inundatiile, la televizor

Odata incheiat acest subiect intens dezbatut – in ultimele zeci de ore – atat la televiziuni, cat mai ales in mediul online, Iohannis a facut referire la situatia inundatiilor. Si nu au fost putini cei care au remarcat intepatura din discursul sefului statului. Care a tinut sa mentioneze faptul ca a descoperit problema la TV, in conditiile in care, in mod firesc, ar fi trebuit sa fie informat periodic de Guvern cum anume stau lucrurile in localitatile afectate de furia naturii. Ba mai mult, Iohannis a tinut sa sublinieze ca a cerut detalii despre aceasta situatie prin intermediul angajatilor de la Cotroceni. „Am vazut – la televizor -ca in cinci localitati din Galati am avut, zilele trecute, inundatii. I-am rugat pe colegii mei sa sune la toate autoritatile de acolo si sa-mi spuna ce s-a intamplat acolo (…) Noi suntem tara care tot timpul este luata prin surprindere. Inundatiile ne iau prin suprindere. Sigur, nimeni nu poate sa previna ploaia, dar putem sa construim un baraj si putem sa decolmatam albiile”, a subliniat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger