AcasăPoliticaPresedintele l-a inghesuit pe Ponta in depoul CFR Marfa

Presedintele l-a inghesuit pe Ponta in depoul CFR Marfa

Indiferent daca va accepta sau nu nominalizarea lui Ovidiu Silaghi, Traian Basescu are o dambla: vrea sa-l tina pe Victor Ponta legat de ministerul Transporturilor pana la finalizarea privatizarii CFR Marfa.

 

Traian Basescu se distreaza de minune pe seama premierului
Anuntul presedintelui, facut prin intermediul lui Crin Antonescu, l-a iritat pe Victor Ponta

Traian Basescu l-a cerut pe Crin Antonescu la Cotroceni pentru a discuta despre viitorul ministru al Transporturilor. Desi nu este un fan al coabitarii, liderul liberal s-a dus repejor la intalnirea cu seful statului. Daca este sa ne luam dupa declaratiile oficiale ale presedintelui Senatului, concluzia ar fi una singura: cei doi demnitari au vorbit impreuna, dar s-au inteles separat. ”Nu a fost vorba de o negociere cu Basescu. A fost o informare reciproca! (…) Nu am convenit nimic. A luat act de pozitia noastra, nu a spus nici DA nici NU si nu mi-a dat niciun motiv ca nu l-ar pune sau de ce nu l-ar pune (pe Silaghi- n.r)”, a afirmat Antonescu, precizand ca seful statului a cerut ca Victor Ponta sa fie cel care duce la capat privatizarea CFR Marfa. Un anunt care nu i-a picat bine premierului, acesta acuzandu-l pe presedinte ca face ”un joc politic neserios”.  ”Nu are nici o logica ideea sa stau eu pana se incheie contractul CFR Marfa. (…) E un joc politic la Traian Basescu, dar extrem de neserios. In acest moment Ministerul Transporturilor este condus de secretarul de stat Ghibu, eu doar semnez, dar nu am timp si nici nu ar fi normal ca prim-ministrul sa se mute la Ministerul Transporturilor”, a declarat Ponta, mentionand ca seful statului incearca sa-i intinda o capcana.  ”Poate vrea sa imi faca dosare, dar nu e o problema. Mi-a mai facut dosare”, a conchis premierul.

Seful statului o tine numai intr-un chef

Dupa ce a aruncat bomba, Basescu a luat tara la picior, distrandu-se de minune pe la mai toate serbarile campenesti. Pentru inceput,  si-a potolit pofta de bere la Ungheni, si i-a invitat pe alegatori sa-l intrebe pe premier cum sta treaba cu locurile de munca pe care le-a promis. Ulterior, seful statului a mers si la Targul de Fete de pe Muntele Gaina. Aici, acelasi scenariu: poze, bai de multime, glume pe seama politicienilor. Intre cele doua evenimente, Traian Basescu a gasit timp si sa posteze pe contul sau de Facebook niste poze, in care tinea o mata in brate, intitulate sugestiv ”cu pisicutzu”, apelativ cu care l-a gratulat in urma cu ceva timp pe Victor Ponta.

Nastase: Presedintele baga intrigi in USL

Traian Basescu isi cauta un nou ”pisicut”. Cel putin asa crede Adrian Nastase, fostul premier afirmand ca nu vede motivul pentru care seful statului l-ar fi chemat pe Crin Antonescu la Cotroceni. ”De ce s-a intalnit Basescu cu Antonescu? Raspunsul e simplu: nu stiu. (…) Daca era vorba de socializare, da, daca era vorba de numirea noului ministru de la transporturi, evident ca nu. Presedintele Senatului nu are niciun rol in aceasta procedura iar Traian Basescu nu are a discuta cu presedintii de partid despre procedura remanierii. (…) Si atunci, de ce l-a invitat fostul presedinte, Basescu, pe Crin Antonescu, la Cotroceni? Simplu, pentru a pune presiune pe premier si a-i arata ca el poate deschide si alte canale de comunicare cu USL”, a comentat Nastase.

[poll id=”556″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger