AcasăPoliticaPresedintele Iohannis reia azi consultarile cu partidele

Presedintele Iohannis reia azi consultarile cu partidele

La o zi dupa ce a fost prezent in strada, in centrul Capitalei, in mijlocul protestatarilor, prilej cu care a aflat cateva din nemultumirile acestora, Klaus Iohannis continua discutiile cu reprezentantii clasei politice- ai formatiunilor reprezentate in Parlament- in vederea desemnarii viitorului sef de la Palatul Victoria, avand in vedere ca Victor Ponta si-a depus mandatul de premier inca de miercurea trecuta, pe fondul manifestarilor de dupa tragedia din cubul Colectiv.

 

Dupa cum insusi seful statului anuntase, vineri, la capatul unei prime runde de discutii cu formatiunile politice cu reprezentare in Parlament, in privinta desemnarii viitorului premier, Klaus Iohannis a convocat, pentru primele doua zile ale saptamanii in curs, noi consultari pe aceeasi tema.

Iar in urma cu scurta vreme s-a aflat si calendarul acestor noi intrevederi. Astfel, conform precizarilor Administratiei Prezidentiale, consultarile se vor relua astazi dupa-amiaza, incepand cu ora 18, tot social-democratii fiind cei care vor deschide seria partidelor parlamentare invitate la discutiile cu Iohannis. O ora mai tarziu, deci de la ora 19, vor ajunge la discutii liberalii.

Pentru marti dimineata au fost invitate la consultari delegatia UDMR- incepand cu ora 11, aUNPR- ului, de la ora 11.30, precum si cea a ALDE, de la ora 12, alianta condusa de Tariceanu si Constantin fiind urmata, de la ora 12.30, de Grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Cu mentiunea ca, asemeni datii trecute, se cere ca fiecare grup prezent la Cotroceni sa nu aiba mai mult de cinci reprezentanti ai aceleiasi formatiuni, va reamintim ca vinerea trecuta presedintele Iohannis amintea, dupa discutiile cu membrii formatiunilor cu reprezentare in Legislativ, dar si cu reprezentanti ai societatii civile si ai manifestantilor iesiti in strada, dupa tragedia din Colectiv, faptul ca nu s-au inaintat nume de posibil premier.

„Nu a venit nimeni cu o propunere de prim-ministru. Nu a venit nimeni cu idei fixe”

„Am constatat (…) ca nu a venit nimeni cu o propunere de prim-ministru, este o noutate in politica romaneasca. Nu a venit nimeni cu idei fixe, toti au venit cu multa deschidere, toti au venit cu deschidere spre solutii care sunt si asteptate si dorite. Cu fiecare grup in parte am convenit cateva lucruri si aceste lucruri vreau sa le spun si acum, in public: o singura runda de consultari, de data aceasta, nu este suficienta, fiindca situatia este speciala”, preciza, vineri, seful statului, adaugand ca „s-a vehiculat varianta alegerilor anticipate, varianta unui prim-ministru politic, varianta unui prim-ministru nepolitic, asa-numit tehnocrat, tot felul de variante in discutii”.

Mai mult, inainte sa anunte noua runda de consultari, dar si ca si-ar dori ca, la finele saptamanii care urmeaza primelor discutii pe aceasta tema, sa poata anunta o concluzie, Iohannis a mentionat ca a ajuns la constatat cluzia ca „majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate. Majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate”.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger