AcasăPoliticaPresedintele Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului

Presedintele Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului

Data de 23 august este una aparte pentru natiunea romana, dar nu numai, fiind ziua in care sunt comemorate victimele regimurilor totalitare – fascist si comunist, mai precis se pretuieste memoria celor care au avut de suferit de pe urma formelor de conducere instalate in unele state europene, in secolul XX.

Cu acest prilej, presedintele a transmis public un mesaj, prin intermediul unui comunicat, in care evoca amintirea victimelor acestor regimuri, condamnate ferm de statul roman, indeosebi in ultimul deceniu, dar si indeamna la apararea valorilor democratice. „Iesita de sub zodia totalitarismelor, Romania si-a asumat, odata cu aderarea la NATO si la Uniunea Europeana, valorile democratice si, in numele acestor valori si a identitatii noastre, avem obligatia de a condamna si respinge ceea ce este gresit si nedemn in trecutul nostru recent”, considera liderul de la Cotroceni.

Insa in vederea garantarii viitorului democratic al statului roman e nevoie ca zi de zi sa se apere atata liberatatea, cat si drepturile omului si valorile europene, subliniaza presedintele. Astfel, e nevoie sa se previna, printre altele, actiunile radicale si extremiste. „In continuare, trebuie sa fim vigilenti si sa prevenim actiunile si initiativele radicale, utopice si extremiste, inclusiv de pe scena politica, care reprezinta atacuri la statul de drept si la democratie”, conchide Klaus Iohannis.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger