AcasăPoliticaPresedintele Iohannis, discurs bilingv la Sibiu, in deschiderea Intalnirii sasilor transilvaneni

Presedintele Iohannis, discurs bilingv la Sibiu, in deschiderea Intalnirii sasilor transilvaneni

Prezent, alaturi de sotia sa, Carmen, de primarul sibian, dar si de alte oficialitati locale si invitati – din Romania si din strainatate- Klaus Iohannis le-a vorbit celor prezenti la evenimentul de deschidere a celei de-a 27-a Intalniri a sasilor transilvaneni atat in romana, cat si in germana.

Ceremonia a fost gazduita de Piata Mare din Sibiu, orasul al carui primar a fost, mai bine de un deceniu actualul presedinte, chiar inainte de a prelua portofoliul prezidential.

Adresandu-se miilor de sasi prezenti la evenimentul de sambata, presedintele le-a transmis, printre eltele, urmatoarele: „va intampin cu caldura in Romania, la Sibiu, capitala istorica a sasilor din frumoasa noastra Transilvanie!(…) Din Sibiu, acum 10 ani una dintre cele mai iubite si apreciate Capitale Culturale Europene, va chem sa povestiti copiilor si nepotilor, in graiul vostru traditional, despre tinutul celor sapte cetati. Indemnati-i sa cunoasca, sa cinsteasca si sa-si insuseasca valorile care ne-au facut cunoscuti, iubiti si respectati”.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger