AcasăPoliticaPresedintele Iohannis a promulgat legea privind majorarea alocatiilor chiar pe 1 iunie

Presedintele Iohannis a promulgat legea privind majorarea alocatiilor chiar pe 1 iunie

Dupa cum a anuntat, de altfel, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca isi propune sa faca, presedintele a promulgat, chiar de Ziua Copilului, proiectul legislativ privind marirea alocatiilor de stat acordate copiilor.

Asadar, atat prichindeii, cat si scolarii si liceenii primesc o veste cat se poate de buna de la Cotroceni, chiar pe 1 iunie, cand oricum erau rasfatati, avand in vedere ca e ziua lor, a copiilor.

Gratie acestui decret semnat luni de catre seful statului, mai exact cel „pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative”, alocatiile se dubleaza, oficial, e la 42 de lei, la suma de 84 de lei.

E important de mentionat si faptul ca initiativa apartine liberalilor. „Noi, liberalii, susținem majorarea alocației de stat pentru toţi copiii la 200 de lei. stim ca acest lucru nu se poate face decat treptat, din acest motiv am propus un amendament care vizeaza: Cresterea alocatiei la 84 de lei pentru TOTI copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani; Cresterea alocatiilor pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap, la 200 de lei, acestia fiind numeric mai putini, deci presiunea bugetara putand fi suportata mai usor in cazul lor”, anunta, la mijlocul lunii trecute, deputatul liberal Cristina Pocora.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger