AcasăPoliticaPresedintele Iohannis a anuntat ce s-a decis in CSAT pe tema defrisarilor...

Presedintele Iohannis a anuntat ce s-a decis in CSAT pe tema defrisarilor ilegale

Subiectul despaduririlor abuzive, ajuns pe agenda Consiliului Suprem de Aparare a Tarii la mai putin de o luna de la protestele din Capitala si alte orase mari ale tarii, prin intermediul carora mii de oameni si-au aratat ingrijorarea fata de situatia padurilor defrisate masiv, tine, au consimtit membrii CSAT-ului, in sedinta de marti, de securitatea nationala.

De altfel, dupa incheierea sedintei desfasurate in aceasta dupa-amiaza la Palatul Cotroceni, presedintele a anuntat doua masuri care s-au luat in cadrul intrevederii la care au participat, printre altii, atat preieurl Ponta, cat si ministrii de Interne, Gabriel Oprea, si al Apararii, Mircea Dusa, in chestiunea taierilor masive de arbori din padurile autohtone. „CSAT a decis in acest sens ca Guvernul Romaniei sa ia masuri pentru schimbarea cadrului legislativ, astfel incat sa existe o legislatie coerenta care sa nu mai permita perpetuarea acestui fenomen”, a precizat presedintele, la finele sedintei.

Totodata, a adaugat seful statului, s-a decis ca Ministerul Mediului, impreuna cu alte autoritati in materie, „sa intreprinda masuri necesare pentru identificarea terenurilor degradate care pot face obiectul impaduririlor”.

De altfel, Klaus Iohannis anunta, pe 20 mai, ca a decis sa includa acest subiect pe ordinea de zi a viitoarei intruniri a CSAT-ului, a doua sedinta pe care a condus-o, de la preluarea prerogativelor prezidentiale, lucru care s-a si intamplat.

author avatar
Cristina Stefan
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger