AcasăPoliticaPresedintele ingroapa regionalizarea lui Dragnea

Presedintele ingroapa regionalizarea lui Dragnea

Regionalizarea, proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea, pare sortita pieirii

Chiar daca este ”un urias de 70% in Parlament”, USL nu va putea regionaliza Romania deoarece are ”o dimensiune mica in interiorul majoritatii”, afirma Traian Basescu.

Regionalizarea, proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea, pare sortita pieirii

In opinia sefului statului, USL nu poate ”genera progres”, chiar daca se bucura de o majoritate parlamentara strivitoare. Ca urmare, Basescu sustine ca actuala putere nu va putea duce la bun sfarsit proiectul regionalizarii: ”Nu cred ca se va face (regionalizarea – n.r.), acest urias de 70% din Parlament si-a aratat limitele. Reorganizarea administrativa si o Constitutie moderna care sa simplifice institutiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba ca aceasta majoritate uriasa isi poate depasi dimensiunea mica din interiorul majoritatii si lipsa de viziune. Au probat ca nu pot, din pacate, si Romania a pierdut o ocazie extraordinara, pentru ca este foarte putin probabil sa mai ai o majoritate de 70% in urmatoarele cicluri electorale”.

In plus, Basescu il critica nominal pe Liviu Dragnea pentru modul ”gresit” in care a abordat regionalizarea, respectiv ”declansarea procesului de la varf spre baza”.

author avatar
Simona Badulescu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger