AcasăPoliticaPresedintele il va invita pe Papa Francisc sa viziteze Romania

Presedintele il va invita pe Papa Francisc sa viziteze Romania

Cu doar o zi inainte de a se intalni cu Papa Francisc, liderul de la Cotroceni a anuntat, cu scurt timp inainte de a parasi Romania cu destinatia Italia, ca intentioneaza ca, in decursul intrevederii pe care o va avea, vineri, cu Sanctitatea Sa, la Vatican, sa il invite pe liderul Bisericii Catolice sa vina in Romania.

Klaus Iohannis si-ar dori ca Papa sa ajunga la noi in tara intr-un moment deosebit pentru Romania- mai precis la implinirea unui veac de la Marea Unire, respectiv in 2018.

Liderul de la Cotroceni a precizat ca inainte de a-i propune Papei Francisc sa ia in calcul posibilitatea de a vizita plaiurile autohtone, a avut o discutie cu liderul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Daniel, care, a mentionat Iohannis, si-a manifestat deplina sustinere pentru aceasta initiativa. „Am discutat aseara (miercuri seara-n.r) cu Preafericitul Patriarh Daniel despre aceasta chestiune si Biserica Ortodoxa sustine suta la suta acest demers. Dorinta noastra este daca s-ar putea realiza o astfel de vizita in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne. Romania are, prin istoria si cultura sa, vocatia unei relatii speciale cu Sfantul Scaun”, a detaliat Klaus Iohannis, pe Aeroportul Otopeni, inainte de a pleca in Peninsula.

Va reamintim ca, dupa ce in cursul zilei de vienri va avea o intalnire intre patru ochi cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, in biblioteca privata de la Vatican, presedintele Iohannis urmeaza sa se intalneasca si cu Cardinalul Pietro Parolin.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger