AcasăPoliticaPresedintele francez, la prima vizita in Romania. De la Cotroceni, la Magurele...

Presedintele francez, la prima vizita in Romania. De la Cotroceni, la Magurele si apoi la Ghimbav

In cadrul primei sale vizite in Romania, seful statului francez va ajunge sa discute atat cu Klaus Iohannis, cat si cu Dacian Ciolos.

 

UPDATE: Dupa ce a fost prezent la Cotroceni, ambii sefi de stat sustinand, la finele discutiilor, o declaratie de presa, Hollande a ajuns, alaturi de omologul sau roman, si la Magurele, la Centrul de Cercetare „Horia Hulubei”, unde intr-o prima faza au vizitat camera de Control Laser de la institutul aflat in apropiere de Bucuresti, pentru ca apoi sa participe la deschiderea unui eveniment economic denumit sugestiv „Parteneriatele franco-romane de viitor”, desfasurat la acelasi institut de cercetare nucleara.

–-

De altfel, la aceasta ora, Francois Hollande discuta cu presedintele roman.

Dupa ce a ajuns la Bucuresti in cursul noptii trecute, inainte de a merge sa discute cu liderul de la Cotroceni, Francois Hollande s-a oprit in Parcul Carol, unde a depus flori la monumentul Soldatului Necunoscut. S-a indreptat apoi, alaturi de delegatia care il insoteste in vizita oficiala din Romania, la sediul Presedintiei. Au urmat discutii intre delegatiile celor doua state, dar si convorbiri private intre cei doi sefi de stat.

E de precizat, insa, faptul ca inainte ca aceasta coloana oficiala sa ajunga la Cotroceni, s-a produs un incident. Mai precis un SPP-ist care insotea convoiul de masini a cazut de pe motocicleta, pe fondul carosabilului umed. Din primele informatii, pare-se ca omul nu a avut de suferit de pe urma cazaturii, nedand semne ca s-ar fi lovit. S-a ridicat fara prea multe probleme si a mutat motocicleta din mijlocul drumului.

Conform programului facut public din directia Cotrocenilor, in cursul zilei de marti, Francois Hollande urmeaza sa ajunga si la Institutul de la Magurele unde, pe langa vizita in sine, se vor semna si „acorduri importante in domeniul educatiei si cercetarii”.

Totodata, in decursul zilei de 13 septembrie, Hollande se va intalni si cu seful Guvernului, alaturi de care, dupa un pranz oficial, va merge in localitatea brasoveana Ghimbav, la inaungurarea noii fabrici de elicoptere Airbus Romania. Seara se va incheia cu un dineu organizat de Klaus Iohannis in onoarea invitatului francez, la care vor participa sefii ambelor Palate.

sursa foto: presidency.ro

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger