AcasăPoliticaPresedintele Comisiei Juridice a Senatului: Cererile DNA pentru Sova si Valcov, dezbatute...

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului: Cererile DNA pentru Sova si Valcov, dezbatute miercuri in plen

Senatorii urmeaza sa dezbata si sa voteze in cadrul sedintei de plen de miercuri ambele solicitari facute de catre procurorii anticoruptie in cazul celor doi social-democrati intrati in vizorul DNA, respectiv atat cererea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, cat si pe cea a fostului ministru de Finante, Darius Valcov.

Anuntul a fost facut de catre presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Catalin Boboc, luni la amiaza. Senatorul a mentionat faptul ca s-a decis ca ambele solicitari ale DNA-ului sa fie luate in discutie intr-o dsingura sedinta de plen, iar votul asupra ambelor solicitari ale procurorilor anicoruptie ar urma sa fie dat miercuri. Incepand prin a spune ca raporul Comisiei Juridice a Senatului in cazul lui Sova este gata, Bobic a precizat ca solicitarea in cazul social-democratului va fi luata in discutie, in plen, peste doua zile, alaturi de cea pentru Valcov. „Biroul Permanent a hotarat sa le introduca pe amandoua, pentru a nu strica o zi de plen, (…) inteleg ca vor sa le introduca pe amandoua pe sedintei de plen de miercuri”, a anuntat senatorul Boboc.

Va amintim ca, pe 18 martie, solicitarea DNA in cazul lui Sova- privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive, a primit aviz favorabil din partea senatorilor juristi, in favoarea masurilor pronuntandu-se sase senatori din cei 11 membri ai Comisiei juridice. Va amintim ca procurorii anticoruptie il acuza pe Sova de complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care se ancheteaza posibile fapte de coruptie la cmpaniile energetice Turceni si Rovinari.

De asemenea, joia trecuta, DNA a cerut incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta, intr-un dosar in care faptele ar data, spun procurorii, din perioada in care social-democratul era primar al orasului Slatina.

sursa foto: senat.ro

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger