AcasăPoliticaPresedintele CCR, despre situatia judecatorului Grebla: Nu-s pe stadion sa strig: 'demisia'!...

Presedintele CCR, despre situatia judecatorului Grebla: Nu-s pe stadion sa strig: ‘demisia’! Ce pot sa fac mai mult?”

Cum s-a intamplat si zilele trecut, in momentul in care a fost intrebat despre situatia lui Toni Grebla si despre posibilitatea ca judecatorul Curtii Constitutionale sa isi dea demisia, dupa ce a intrat in vizorul DNA, Augustin Zegrean, presedintele CCR, a afirmat ca nici el, nici forul pe care il conduce nu ii poate cere acest lucru.

Si ca, pana la urma, demisia reprezinta un gest personal, pe care doar Grebla il poate lua. „Nu putem sa il determinam sa isi dea demisia. Daca eu ii spun: ‘da-ti demisia’, credeti ca o sa si-o dea? (…) Demisia e un act strict personal. Eu nu-s pe stadion sa strig: ‘demisia, demisia‘”, a afirmat Zegrean, miercuri la pranz, inainte de inceputul sedintei Curtii.

Mai mult, in aceeasi chestiune, Augustin Zegrean a tinut sa precizeze ca Toni Grebla nu mai participa la sedintele de judecata. Magistratul CCR este, de altfel, de cateva zile, dupa ce DNA a anuntat ca pe numele sau a inceput urmarirea penala, in concediu de odihna. „Lumea sa retina: el (Toni Grebla-n.r) practic, nu mai este, la CCR, nu este aici, nu intra in dezbateri, nu intra in sedintele de judecata. Ce pot sa fac mai mult?”, a mentionat presedintele CCR.

Nu in ultimul rand, Zegrean a explicat, o data in plus, ca, legea prevede ca, in cazul in care Toni Grebla va fi trimis in judecata, va fi suspendat de la CCR, iar in situatia in care ar urma sa fie achitat isi va putea relua mandatul.

In urma cu doar o zi, procurorii anticoruptie au cerut Senatului aviz pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Grebla, in dosarul in care judecatorul CCR este suspectat de fapte de coruptie: trafic de influenta, in forma continuata, „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, „folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger