AcasăPoliticaPresedintele Basescu baga batul prin gardul USL

Presedintele Basescu baga batul prin gardul USL

Traian Basescu solicita inca o data schimbarea ministrilor acuzati de fapte penale

Presedintele Traian Basescu continua sa lanseze tot soiul de provocari la adresa USL. Interventiile publice  ale sefului statului, de saptamana trecuta, au fost completate de o noua scrisoare adresata premierului si presedintilor celor doua Camere.

Traian Basescu solicita inca o data schimbarea ministrilor acuzati de fapte penale

Diversiune. Asa au caracterizat uselistii demersul presedintelui, intrecandu-se in ironii la adresa lui Traian Basescu. “Din ce aud din relatarile dumneavoastrã (ale jurnalistilor – n.r.), pare ca seamana si scrisoarea aceasta cu mesajele de adio, catre altii”, a declarat presedintele Senatului, Crin Antonescu. “Eu, in primul rand, vreau sa apreciez faptul ca am primit o scrisoare si nu a postat pe Facebook”, a comentat si premierul Victor Ponta, facand aluzie la “divortul” de PDL, pe care seful statului l-a anuntat pe celebra retea de socializare. Daca Ponta si Antonescu au ramas imuni in fata epistolei prezidentiale, parlamentarii PSD si PNL s-au inflamat imediat, sustinand ca Traian Basescu “se cere suspendat”. Revenind insa la documentul propriu-zis, acesta reprezinta mai degraba un plan in opt pasi care, odata indeplinit, ar asigura, in opinia presedintelui, intrarea in Schengen. Ca parte a acestei strategii, Basescu solicita un cod de conduita al parlamentarilor, adoptarea Statutului deputatilor si senatorilor intr-o formula legala si morala, precum si revocarea membrilor Guvernului care fac obiectul unor actiuni in instanta pentru fapte penale.

Si-au schimbat programul pe motiv de Basescu

Conducerea Camerei Deputatilor a anulat sedinta de plen de ieri si a recomandat alesilor sa studieze  in grup scrisoarea transmisa de presedintele Traian Basescu. In realitate, epistola a fost doar un pretext pentru ca parlamentarii sa rezolve alte probleme. “Nu am dezbatut nicio scrisoare. La grup am discutat doar despre modificarea Constitutiei. Sedinta de plen s-a anulat pentru ca nu aveam ce legi sa discutam. Am exagerat cu votul saptamanile trecute si acum nu mai avem ce sa punem pe ordinea de zi”, ne-a declarat un deputat social-democrat.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger