AcasăPoliticaPresedintele a vorbit cu Kovesi, dar si cu Procurorul General. Vrea "celeritate"...

Presedintele a vorbit cu Kovesi, dar si cu Procurorul General. Vrea „celeritate” in lamurirea situatiei

Primul om in stat pare mai activ ca oricand, in ultima perioada, cel putin daca este sa privim declaratiile facute pe chestiuni de interes pentru opinia publica, de genul apropiatelor alegeri sau suspiciunile in cazul doctoratului sefei DNA.

De aceasta data, pe fondul controverselor aparute in ultimele zile asupra tezei de doctorat a sefei DNA, dupa ce a iesit de la Ateneu, unde, seara trecuta, a asistat la o repetitie cu public, Klaus Iohannis a anuntat faptul ca a vorbit atat cu Laura Kovesi, cat si cu Procurorul General despre chestiunea arhidezbatuta, odata cu autodenuntul facut de deputatul Ghita.

Despre discutia cu Kovesi, in care sefa DNA a avut ocazia sa-si spuna si in fata presedintelui punctul de vedere pe marginea suspiciunilor ce planeaza in privinta tezei de doctorat, in conditiile in care a negat public, in mai multe randuri, acuzatiile aduse, liderul de la Cotroceni a ales sa dezvaluie doar ca fost o conversatie de natura sa il „lamureasca”: „Am vorbit, scurt, cu doamna Kovesi. (…) Am intrebat-o cum vede acele acuzatii, mi-a reiterat ca nu se simte vinovata cu nimic si atunci am plecat destul de lamurit de la discutie. (…) Este treaba altora sa lamureasca chestiunea”.

Acestea fiind datele problemei, Klaus Iohannis nu considera ca s-ar impune ca procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sa isi paraseasca functia, avand in vedere faptul ca, spune seful statului, momentan sunt doar suspiciuni, nimic dovedit, asadar. „Nu cred ca trebuie sa vorbim despre o demisie atata vreme cat, deocamdata cel putin, nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat acolo. Sigur, in masura in care lucrurile iau alta turnura, se poate relua discutia, dar deocamdata nu am motive de ingrijorare”, si-a clarificat Iohannis punctul de vedere.

Insa declaratia care a atras cel mai mult atentia opiniei publice a fost aceea ca, in aceeasi chestiune, presedintele a anuntat faptul ca avut si o discutie cu Augustin Lazar, Procurorul General al Romaniei. Caruia i-a adresat o „rugaminte”. „Cred ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta. (…) Am avut o discutie cu Procurorul General pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate”, a transmis Iohannis.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger