AcasăPoliticaPresedintele a lipsit de la sedinta Consiliului. Basescu: Participarea la bilantul CSM,...

Presedintele a lipsit de la sedinta Consiliului. Basescu: Participarea la bilantul CSM, o chestiune de respect

In conditiile in care, de la sedinta de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii, cea in cadrul careia, pe langa faptul ca actuala conducere isi prezinta mandatul, se alege si noua echipa care se va afla, pentru un an, in fruntea acestui for, seful statului nu a fost prezent, precedesorul sau de la Cotroceni a explicat de ce anume considera ca participarea intaiului om in stat la aceeasta reuniune e importanta.

Lamurind ca presedintele conduce, in mod traditional, aceasta prima sedinta din noul al al institutiei, Traian Basescu a explicat, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, de ce anume participarea sefului statului la reiuniunea CSM are o semnificatie aparte, la nivel simbolic. „In primul rand este importanta ca semnal. Si eu imi aduc aminte ca anul trecut presedintele Iohannis a participat la aceasta sedinta CSM-ului. (…) A participa la bilantul CSM-ului care isi incheie mandatul este o chestiune in primul rand simbolica, de respect pentru structura care conduce justitia in Romania (…) Nu Ministerul Justitiei este gestionarul justitiei din Romania, ci CSM-ul”, a lamurit Basescu.

Actualul lider al Miscarii Populare a ales sa nu comenteze pe marginea motivelor pentru care Klaus Iohannis a lipsit de la aceasta sedinta, stiut fiind faptul ca actualul sef al statului se afla la aceasta data in vacanta, in afara tarii, mai exact in SUA.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger