AcasăPoliticaPresedintele a eliberat-o din functie pe procuroarea Lora Constantinescu, odata ce a...

Presedintele a eliberat-o din functie pe procuroarea Lora Constantinescu, odata ce a fost condamnata la inchisoare

Seful statului a semnat, luni, nu mai putin de noua decrete prezidentiale, printre el si pe cel in urma caruia procuroarea Lora Aurelia Constantinescu a ramas fara functia detinuta in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea.

Masura privind „eliberarea din functia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea a doamnei Aurelia Lora Constantinescu – ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni”, data publicitatii de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale, vine la cateva zile dupa ce Instanta Suprema a anuntat sentinta definitiva in cazul procuroarei, respectiv condamnarea acesteia la inchisoare.

Lora Constantinescu a fost trimisa in judecata de catre procurorii anticoruptie, fiind acuzata de trafic de influenta. La sfarsitul lunii trecute, mai precis pe 26 februarie, procuroarea a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu executare.

Totodata, va amintim ca luni, presedintele Iohannis a a semnat si decretele privind eliberarea din functie, pe motiv de pensionare, a trei magistrati. Este vorba despre Aurelia Motea, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Traian Logojan, judecator la Curtea de Apel Ploiesti si a lui Iulian Mitrofan, eliberat, mentioneaza Presedintia, „din functia de judecator grad profesional de curte de apel la Tribunalul Neamt”.

sursa foto: tv-net.ro

876 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger