AcasăPoliticaPremierul tranteste usa Institutului Cantacuzino in nasul presedintelui

Premierul tranteste usa Institutului Cantacuzino in nasul presedintelui

Victor Ponta crede ca presedintelui Klaus Iohannis nu ar trebui sa faca promisiuni fara acoperire in cazul Institutului Cantacuzino

Soarta Institutului Cantacuzino a devenit o preocupare atat pentru presedinte, cat si pentru premier. Cum insa cel care da banii este Victor Ponta, acesta i-a transmis sefului statului ca nu este cazul sa faca promisiuni in avans.

Victor Ponta crede ca presedintelui Klaus Iohannis nu ar trebui sa faca promisiuni fara acoperire in cazul Institutului Cantacuzino

„Institutul Cantacuzino trebuie salvat si trebuie sa functioneze in continuare. Cum va functiona, care vor fi metodele, vom vedea”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, dupa ce a vizitat institutia respectiva. Mai mult, seful statului a dat asigurari ca se va implica in gasirea unei solutii. „Sunt hotarat sa pun aceasta problema peste tot unde cred ca s-ar putea gasi solutii iar in viitorul destul de apropiat, dupa ce voi avea discutii cu cei care pot veni cu solutii, o sa va spun ce am gasit si cum am gasit, insa cred ca simpla mutare a institutului de la un minister la altul nu poate sa rezolve problema.

Victor Ponta

Eu cred ca aici este nevoie de o decizie politica”, a mai spus Klaus Iohannis. Replica premierului nu s-a lasat prea mult asteptata, Victor Ponta aratand ca impartaseste ingrijorarea, dar nu si optimismul presedintelui. „La Institutul Cantacuzino este o situatie complicata. L-am informat pe domnul presedinte Iohannis. (…) Problema tine insa de faptul ca din 2010 s-a retras autorizatia si sunt slabe perspective ca intr-un termen foarte scurt sa obtina autorizatie. Deci, intre timp, tot o sa bagam bani si n-o sa produca nimic concret pentru piata mai repede de un an, un an si jumatate”, a mai precizat premierul.

 

author avatar
Adelina Ionicel
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger