AcasăPoliticaPremierul tehnocrat intra in politica

Premierul tehnocrat intra in politica

Desi are un mandat de numai un an, premierul tehnocrat Dacian Ciolos si-a propus, ca prioritate, sa dea iama in legislatia electorala.

Desi sumar, programul de guvernare prezentat de Dacian Ciolos cuprinde masuri legate de alegerea primarilor in doua tururi, trecerea la un mandat de cinci ani pentru toti alesii – fie ei parlamentari sau locali – si comasarea tuturor tipurilor de scrutinuri. Sarirea parleazului politic de catre tehnocratul Ciolos nu le-a cazut deloc bine politicienilor cu pedigris. ”Comasarea alegerilor este o idee care ne preocupa nu doar pe noi. Am vazut cam toti liderii de partide politice preocupati de acest lucru, pentru ca altfel o sa vedeti alegeri in fiecare an sau din doi in doi ani mai avem cate o alegere”, i-a dat liberala Alina Gorghiu un bobarnac, cat de fin a putut, impetuosului tehnocrat. ”Eu sunt curios, daca acest guvern are acest obiectiv, cum il poate duce la indeplinire. Sunt curios daca Guvernul tehnocrat Ciolos vrea sa modifice legislatia electorala prin OUG, pentru ca in Parlament nu putem intra cu asemenea modificari. De asemenea, cred ca cine a lucrat la program trebuie sa se uite si in deciziile CCR, care spun ca nu se poate modifica legea electorala cu mai devreme de un an inainte de alegeri”, a luat peste picior pesedistul Liviu Dragnea initiativa lui Ciolos. Astfel contrat, Dacian Ciolos s-a repliat de urgenta, anuntand ca varianta comasarii alegerilor va fi scoasa de pe agenda viitorului guvern.

PSD si PNL s-au lins pe bot de guvernare

Europarlamentarul Norica Nicolai (ex-PNL) critica cele doua mari partide, PSD si PNL, pentru acceptarea solutiei guvernului tehnocrat si sustine ca pesedistii si liberalii au pierdut deja partida alegerilor din 2016, in favoarea tehnocratului Ciolos. ”Domnul Ciolos se duce pe un proiect politic pe termen lung si va fi, probabil,  in continuare premierul Romaniei”, prooroceste Norica Nicolai. „PSD-ul, daca ar fi inteles si daca ar fi avut, ca partid, o statura democratica, ar fi prezentat o coalitie si ar fi ales sa propuna un premier politic pentru ca a fost legitimat de populatie sa faca lucrul acesta! PSD, pur si simplu, si-a anulat – in opinia mea – orice posibilitate, inclusiv cea riscanta pentru urmatoarele alegeri, de a se duce in fata publicului si de a spune ca este capabil sa-si asume guvernarea. Acelasi lucru il pot spune si despre PNL – care va fi, probabil marele perdant. Am sesizat ca domnul Iohannis il considera usor nefrecventabil”, mai pune europarlamentarul un strat de sare pe ranile pesedistilor si liberalilor.

author avatar
Simona Badulescu
1.063 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger