AcasăPoliticaPremierul si ministrul Sanatatii, impreuna la spitalul de pediatrie din Pitesti

Premierul si ministrul Sanatatii, impreuna la spitalul de pediatrie din Pitesti

Cei doi reprezentanti ai Guvernului au ajuns la Pitesti si s-au oprit la spitalul de pediatrie din orasul argesean.

UPDATE: Cei doi demnitari au ajuns la unitatea medicala, alaturi de un grup intreg de specialisti, in jurul orei 15.30, fara sa faca vreo declaratie. Abia la incheierea vizitei de lucru au facut cateva precizari.

Primul-ministru a subliniat o nemultumire vadita fata de ceea ce a considerat ca este o lipsa de comunicare in acest caz. „Trebuie sa vorbim de doua lucruri pe care va trebuie sa le clarificam- una esta sursa acestei epidemii (…) si in al doilea rand este (…) circuitul informatiei (…) exista deficiente”, a precizat premierul Dacian Ciolos, la finele intrevederii cu medicii de la unitatea medicala.

In aceeasi privinta, ministrul Sanatatii a admis un anumit aspect important intr-o astfel de investigatie menita sa afle sursa acestor imbolnaviri. „Lipsesc epidemiologii, sunt prea putini”, a precizat si ministurl Achimas-Cadariu.

–-

Vizita de lucru premierului – cum este ea trecuta in agenda publica a primului-minsitru – si a ministrului Sanatatii la unitatea medicala destinata tratarii micutilor cu probleme de sanatate vine la scurta vreme dupa ce Patriciu Achimas Cadariu a mers personal la spitalul „Marie Curie” din Capitala, pentru a sta de vorba cu medicii si cu parintii micutilor internati, de cateva zile, cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic.

La aceasta data, sapte micuti sunt in continuare pe mana medicilor de la aceasta unitate spitaliceasca, trei dintre ei la Terapie Intensiva si restul la Nefrologie. Din directia spitalului vin vesti cu un ton cat se poate de optimist. „Putem spune ca pericolul imediat-deci pericolul vital- a trecut. Pentru toti”, a anuntat, dimineata, sefa sectiei de Nefrologie a spitalului amintit, medicul Balgradean.

Insa Dacian Ciolos se va opri nu doar la spitalul de pediatrie din Pitesti, ci va merge si la sediul Prefecturii din Arges, unde va participa la ceremonia de investire a noului sef al institutiei, eveniment care urmeaza sa aiba loc la doar o zi dupa ce s-a decis inlocuirea lui Adrian Mihail Oprescu cu Cristian Soare. E important de subliniat faptul ca, pe langa Adrian Oprescu, in cadrul sedintei de guvern de joi au mai fost schimbati din functie si alti opt prefecti.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger