AcasăPoliticaPremierul s-a salvat de una penala

Premierul s-a salvat de una penala

Procurorul General va plati cat nu face pentru un girofar

Desi subalternii procurorului general Tiberiu Nitu i-au facut cadou un ”NUP” lui Victor Ponta, in dosarul legat de blocarea, de catre Guvern, a organizarii alegerilor partiale pentru presedintia CJ Cluj, liberalii nu se lasa si merg cu jalpa la Inalta Curte.

Liberalii nu sunt de acord cu ”NUP”-ul daruit de Tiberiu Nitu premierului Victor Ponta

Liberalii clujeni l-au acuzat pe premierul Victor Ponta, la inceputul acestui an, de abuz in serviciu pentru ”blocarea ilegala” a organizarii alegerilor partiale pentru presedintia Consiliului Judetean (functie cistigata, in 2012, de ”clientul” DNA Horia Uioreanu), dar procurorul de caz a decis neinceperea urmaririi penale in acest caz. Cum insa trei instante (una de la Curtea de Apel Cluj si doua de la Curtea de Apel Bucuresti) au decis deja (nu definitiv, ce-i drept) ca actualul guvern a incalcat legea neorganizand alegeri partiale, locale si parlamentare, acolo unde era cazul, liberalii au considerat ca procurorul de caz ar fi trebuit sa tina cont de cele trei decizii care constata incalcarea legii de catre Executivul condus de premierul Victor Ponta.

Victor Ponta

Ca urmare, s-au adresat Parchetului condus de Tiberiu Nitu, dar acesta a mentinut ”NUP”-ul deja dat. Hotarati sa nu-l lase pe Victor Ponta sa scape asa de usor, penelistii s-au adresat Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va judeca speta in aceasta toamna. Mai mult, in plangerea inaintata ICCJ liberalii au adaugat si un nou cap de acuzare, neglijenta in serviciu, pe langa infractiunea de abuz in serviciu reclamata initial.

author avatar
Simona Badulescu
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger