AcasăPoliticaPremierul s-a mai invartit de o plangere penala

Premierul s-a mai invartit de o plangere penala

Victor Ponta si-a ridicat in cap romanii din afara tarii

ACL Cluj cere nu numai demisia premierului Victor Ponta, ci si anchetarea lui pentru ”impiedicarea exercitarii drepturilor electorale in diaspora”.

Victor Ponta si-a ridicat in cap romanii din afara tarii

Odata incheiat, primul tur al legerilor prezidentiale a confirmat pronosticul cvasi-general: pesedistul Victor Ponta a castigat runda, cu 40,33 de procente, iar Klaus Iohannis a iesit pe locul doi, cu un scor de 30,44%. Debandada iscata in majoritatea sectiilor de votare organizate in diaspora occidentala, unde sute de romani au stat la cozi de ore intregi fara  putea sa voteze, i-a umbrit insa victoria lui Ponta, ba chiar i-a adus si probleme in Justitie. ”Victor Ponta nu are capacitatea de a gestiona eficient treburile tarii si problemele care tin de candidatura sa intre turul intai si turul doi. Primul tur a fost o mostra de incompetenta a organizarii in diaspora, si nu numai, a ingradit dreptul persoanelor sa-si exercite dreptul constitutional de a alege. Ponta trebuie sa raspunda nu numai politic, ci si penal”, acuza Daniel Buda, copresedinte al filialei ACL Cluj. Buda nu numai ca a cerut ”demisia imediata ” a actualului sef al Guvernului, dar a si anuntat ca va depune o plangere penala contra lui Ponta. Colega lui Buda, Andreea Paul, merge si mai departe. ”Victor Ponta si Titus Corlatean (respectiv premierul si ministrul de Externe) sunt pasibili de de inchisoare de la 6 luni la 3 ani pentru impiedicarea exercitarii dreptului la vot“, sustine aceasta, indicand, ca dovada, prevederile articolului 385 din noul Cod Penal.

Tavalit de romanii din diaspora, Ponta o da la intors

Confruntat cu uriasul scandal starnit ca urmare a revoltelor inregistrate la sectiile de vot din strainatate (Londra, Paris, Viena), Ponta a incercat initial sa minimalizeze situatia si sa arunce vina pe adversarii care ”au fost impiedicati sa fure”. Odata aflate detaliile (numarul ridicol de mic de cabine de vot si de stampile alocate sectiilor in cauza plus imensul timp pierdut cu modul de completare a declaratiilor pe proprie raspundere), a devenit clar ca, spre deosebire de romanii din Moldova (care l-au votat masiv pe Ponta), cei din diaspora occidentala au fost pur si simplu impiedicati sa voteze – contra PSD, ca de obicei. Furia acestora si mesajele anti-Ponta livrate pe televiziuni si pe net l-au determinat pe Victor Ponta sa schimbe macazul cu 180 de grade peste noapte. ”Vreau sa nu existe niciun cetatean roman la Londra, la Paris, la Viena, care sa nu poata vota pe 16 noiembrie (in turul doi – n.r.), a decretat premierul, ieri, mentionand si solutia: simplificarea procedurii de completare a declaratiilor pe proria raspundere.

author avatar
Simona Badulescu
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger