AcasăPoliticaPremierul s-a luat in gura cu presedintele din cauza limbii

Premierul s-a luat in gura cu presedintele din cauza limbii

Putea sa-i dea lectii de finante lui Traian Basescu, dar a preferat sa-l lase sa vorbeasca-n legea lui. Aceasta este scuza penibila pe care a gasit-o Victor Ponta, dar in care, cel mai probabil,  nici el nu crede.

Victor Ponta, depasit de situatie

Acuzat de badaranism, seful statului s-a aparat cum a stiut el mai bine. A difuzat imagini de la intrevederea pe care a avut-o cu premierul la Palatul Cotroceni. Un film care a facut deliciul tuturor, fie ca vorbim de politicieni, analisti sau simpli telespectatori.

L-a bagat in ceata cu MTO

Traian Basescu i-a scos la tabla pe premier si ministrul Finantelor

In cazul in care Victor Ponta mai crede ca presedintele joaca dupa ureche insemna ca nu a invatat nimic din episodul „dottore”. Fiecare lovitura a lui Traian Basescu este calculata din timp.  Medium Term Objectives, MTO-ul care l-a incurcat pe premier, era o notiune pe care seful statului si-a insusit-o din mers, temeinic ce-i drept, convins fiind ca in felul acesta ii poate intinde o capcana prim-ministrului. In interventia pe care a avut-o luni seara la Cotroceni, cu putin inainte sa anunte ca va da drumul la inregistrare, Basescu a facut referire de mai multe ori la „MTO”, atat cat sa atraga atentia asupra termenului. De aici planul a mers perfect.

Dupa prestatia de la Cotroceni, Ioana Petrescu este contestata de politicieni

Intr-o ora, pe toate ecranele aparea imaginea cu premierul Ponta, debusolat total de comentariul presedintelui legat de faptul ca Romania mai are de acoperit si MTO-ul. Ca sa dreaga busuiocul, seful Executivului a sustinut ca stupoarea lui a fost determinata nu de notiunea in sine, ci de limba engleza stalcita a presedintelui. „Accentul domnului Basescu ma baga intotdeauna in ceata. Stiam foarte bine care sunt obligatiile asumate de Romania prin tratatul pe care domnul Basescu l-a semnat, dupa parerea mea, impotriva intereselor Romaniei, insa limba engleza a domniei sale ma duce intotdeauna in confuzie, recunosc. Poate nu stiu eu destul de bine engleza sau poate are dansul un accent special”, a explicat Ponta.

Ioana Petrescu, pionul de sacrificiu

Daca in ceea ce-l priveste pe premier, adversarii s-au limitat doar la glume si comentarii rautacioase, prestatia ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, a fost aspru criticata, reprezentantii formatiunilor din opozitie solicitand chiar demisia acesteia. „Nu pentru ca i-o cerem noi, ci pentru ca penibilul situatiei a fost atat de apasat si tusat, incat domnia sa n-ar mai trebui sa intre in Ministerul de Finante. Cred ca in fata unui asemenea moment in care ministrul de Finante a avut inclestat maxilarul si nu a putut sa emita niciun fel de punct de vedere pe o lege, pe o initiativa care a fost mult dezbatuta in societatea civila, un ministru de Finante care nu a fost capabil sa expuna opiniei publice nici macar o singura data un studiu al Ministerului de Finante cu privire la impactul pe care aceasta masura il are, nu putem sa credem ca doreste sa ramana in continuare acolo si sa reprezinte Guvernul de pe pozitia de ministru de Finante”, a afirmat purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu.

[poll id=”796″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
795 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger