AcasăPoliticaPremierul Ponta si ministrul Oprea, mesaje de Ziua Europei

Premierul Ponta si ministrul Oprea, mesaje de Ziua Europei

Atat seful Guvernului, cat si ministrul de Interne au tinut sa transmita mesaje, sambata, cand se celebreaza Ziua Europei, la opt ani de cand Romania a devenit membru UE.

Subliniind, in acest context, faptul ca Romania e un „membru de incredere al Uniunii”, premierul aminteste un aspect esential al proiectului european. „Ziua Europei reprezinta nu numai momentul in care celebram punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaratii a lui Robert Schuman, ci si momentul in care trebuie sa realizam potentialul important pe care Uniunea Europeana continua sa il aiba”, noteaza Victor Ponta intr-un mesaj postat pe contul oficial de facebook.

La randul sau, ministrul de interne si totodata vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a pus accent pe apartenenta Romaniei la aceasta mare familie europeana. „Pentru fiecare dintre tarile Uniunii Europene, 9 Mai marcheaza momentul simbolic care a pus bazele unui parteneriat economic si politic unic in lume. Ziua Europei este (…) momentul in care trebuie sa ne amintim ca Uniunea Europeana a fost intemeiata de statele care, in pofida diferendelor istorice, au ales sa priveasca spre viitor pentru binele propriilor cetateni”, considera seful MAI.

De altfel, peste doar cateva minute, respectiv la ora 13, la Cotroceni urmeaza sa inceapa o receptie oferita de catre seful statului cu prilejul evenimentului marcat pe 9 mai.

Data aminteste de declaratia facuta, in 1950, de catre ministrul de Externe francez, Robert Schuman, care a propus unirea industriilor de carbuni si petrol a tarii sale cu a altor state europene, moment considerat foarte important in istoria continentului. Data in sine, cea de 9 mai, a devenit oficial una de sarbatoare abia in 2008.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger