AcasăPoliticaPremierul Ponta, mesaj pentru ministrul de Externe, dupa greseala cu brosura

Premierul Ponta, mesaj pentru ministrul de Externe, dupa greseala cu brosura

Intre aspectele asupra carora a tinut sa se opreasca, miercuri la pranz, la inceputul sedintei saptamanale a Guverului pe care il conduce, Victor Ponta a tinut sa ii transmita un mesaj ministrului de Externe, in contextul incidentului cu brosura pe care a fost tiparit, gresit, steagul Germaniei peste harta unui alt stat.

In ziua in care s-a aflat ca, urmare a situatiei nedorite de la inceputul acestei saptamani, purtatorul de cuvant al ministerului condus de Bogdan Aurescu a fost demis, fiind considerat responsabil pentru gafa, primul-ministru a tinut sa isi arate sustinerea pentru ministrul de Externe. Ca urmare, premierul a tinut sa sublinieze ca o astfel de eroare a MAE nu trebuie sa puna in umbra toate reusitele de pana acum ale ministrului. Mai mult, Ponta l-a incurajat pe Aurescu, urandu-i succes in proiectele pe care le va intreprinde. „Domnule ministru Aurescu, degeaba ati facut atatea lucruri bune pentru Romania in toti acesti ani. Inteleg ca ati gresit o harta, eu vreau sa va urez mult succes in continuare, sa faceti lucruri bune pentru Romania. Cine a gresit, plateste”, i-a transmis primul-ministru sefului Diplomatiei romane, miercuri, la inceputul sedintei Executivului.

Va amintim ca situatia la care se face referire a devenit vizibila in timpul conferintei comune de presa sustinute, la sediuL MAE, de seful Diplomatiei romane si ministrul german de Externe, aflat in vizita la Bucuresti. Steinmer a primit o brosura dedicata aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre cele doua state, pe a carei coperta fusese printat, din greseala, steagul Germaniei pe harta Frantei.

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger