AcasăPoliticaPremierul Ponta a demisionat. "Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului...

Premierul Ponta a demisionat. „Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au protestat”

Victor Ponta a anuntat, in urma cu doar cateva minute, ca isi depune mandatul, pe fondul protestelor de strada de seara trecuta. Premierul se declara, asadar, gata sa se retraga din fruntea Guvernului pe care l-a condus incepand din 2012.

Manifestarea de marti seara, din centrul Capitalei, in care s-a scandat „jos Guvernul” nu a ramas fara efect. Victor Ponta a anuntat ca e gata sa plece de la Palatul Victoria.

Informatia si-a gasit confirmare publica la nici zece minute de cand Liviu Dragnea anunta ca a vorbit cu Ponta si ca, in urma acestei discutii, a reiesit ca premierul e gata sa depuna mandatul sau si al Cabinetului in fruntea caruia se afla, cand primul-ministru a iesit cu o declaratie in care confirma decizia de a pleca din fruntea Palatului Victoria.

Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii (…) Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi o mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. (…) Sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, incepand de astazi, imi depun mandatul de premier si implicit al Guvernului Romaniei„, anuntat Ponta.

Premierul demisionar si-a manifestat speranta ca prin gestul sau opinia publica si indeosebi cei care si-au manifestat in strada nemultumirile, seara trecuta, vor fi multumiti. „Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au protestat si sa revenim cat mai rapid la ratiune si la solutii rationale pentru ceea ce e de facut pentru Romania„, a punctat fostul lider al PSD.

„Niciodata nu ma bat cu oamenii si cred ca ar fi o mare greseala”, a mai spus primul-ministru, Ponta dand asigurari ca, pana la momentul formarii noului Executiv, membrii actualului Executiv isi vor indeplini atributiile. „Imediat ce noul Guvern va fi instalat putem sa predam o situatie economica si sociala mult mai buna decat cea care am preluat-o„, a adaugat Ponta, care a conchis ca aceia „care speculeaza in sens politic suferinta oamenilor – mai devreme sau mai tarziu- vor plati un pret scump”.

Tot Victor Ponta a mentionat si ca, incepand cu ora 16, la Palatul Victoria va avea loc o sedinta de Guvern, “pentru pregatirea perioadei de tranzitie” pentru viitorul Executiv.

Va amintim ca marti seara, zeci de mii de tineri au cerut, in strada, demisia premierului, a ministrului de Interne, dar si a primarului sectorului 4, parte a Capitalei in care se afla clubul Colectiv, in care a avut loc incendiul devastator de vineri seara, soldat cu 32 de decese si peste 180 de raniti.

author avatar
Cristina Stefan
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger