AcasăPoliticaPremierul, mutat disciplinar de Dragnea: Ponta, purtator de cuvant al Guvernului

Premierul, mutat disciplinar de Dragnea: Ponta, purtator de cuvant al Guvernului

Vremurile in care poporul pesedist afla de la televizor sau de pe Facebook cu ce se mai ocupa Cabinetul condus de Victor Ponta au apus. Si asta pentru ca liderul interimar Liviu Dragnea vrea sa aprobe fiecare miscare a Executivului.

Dupa ce a preluat sefia PSD, Liviu Dragnea s-a instalat si la butoanele Guvernului

Ca sa inchida gura rea si barfitoare a lumii, Liviu Dragnea a explicat inca o data ce echipa minunata face cu Victor Ponta. Toate deciziile, toate masurile vor fi discutate in interiorul PSD, iar premierul va avea placerea sa le anunte public. Altfel spus, controlul total il are Liviu Dragnea, dar microfonul i-l da tot lui Ponta. In ceea ce-i priveste pe ministri, acestia au scapat pentru moment de evaluare partidului, dar nu si de indicatiile pretioase ale liderului PSD, care le-a cerut din nou sa fie mai vizibili. „Nu am mai discutat activitatea ministrilor pentru ca, incet-incet, incep sa comunice si o sa inceapa sa comunice mult mai bine. Este important atat pentru ei, cat si pentru Guvern in ansamblu si pentru noi ca partid. Una este sa aud de la televizor, acum, despre o masura guvernamentala sau pe care o anunta un ministru si sa incercam sa aflam despre ce este vorba si sa incercam sa o sustinem, alta este ca inainte de a adopta masura respectiva sa informez partidul si, eventual, partidul sa isi spuna un punct de vedere”, a afirmat Dragnea. Desi apreciaza efortul ministrilor, presedintele interimar al PSD sustine ca acestia mai au mult pana „sa sparga televizoarele”.

Liderul social-democrat trage tare din pipa pacii

Mana forte in partid si in Guvern, Liviu Dragnea da dovada de o sensibilitate iesita din comun cand vine vorba atat de adversarii politici, cat si de presedintele Klaus Iohannis. Pentru acesta din urma a dezvoltat chiar un soi de cult, motivul invocat fiind natura non-conflictuala a sefului statului. „Sunt acuzat ca-i fac cadou domnului Iohannis un climat politic de dialog. Vreau sa va spun cu toata sinceritatea ca vreau sa fac un cadou Romaniei acest climat politic. Un climat politic bazat pe dialog si pe pace politica si un armistitiu pe termen lung. (…) Da, imi asum asta. Nu vreau un razboi cu orice pret cu presedintele Romaniei. Nu cred ca este eficient, nu stiu cine castiga din asta, sigur pierde Romania. Atat timp cat toate partidele politice vor achiesa, vor fi de acord cu un pact politic pentru dezvoltarea Romaniei si daca presedintele Romaniei va dori sa coordoneze acest lucru va avea in mine un prieten si un partener serios”, a precizat Dragnea.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
944 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger