AcasăPoliticaPremierul muta cu Robert Cazanciuc la Justitie

Premierul muta cu Robert Cazanciuc la Justitie

Victor Ponta se joaca in continuare cu nervii liberalilor. Dupa ce i-a bagat de tot in depresie, sugerand ca ia in calcul sa-l propuna pe Horia Georgescu pentru functia de ministru al Justitiei, premierul a venit cu varianta ”soft”: Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc va prelua ministerul Justitiei
Victor Ponta ii tine din scurt pe liberali

Cu ”binecuvantarea” presedintelui Traian Basescu, premierul Victor Ponta l-a desemnat pe Robert Cazanciuc pentru portofoliul de la Justitie. ”M-am gandit la mai multe persoane, insa aceasta va fi propunerea pe care o fac presedintelui. Am avut o singura decizie, referitoare la domnul Cazanciuc, care a acceptat si care renunta la cariera de 18 ani. El nu era diplomat de cariera, ci magistrat detasat la MAE. Sper ca va oferi Ministerului Justitiei un tip de echilibru de care e foarte mare nevoie”, a afirmat seful Executivului, care a tinut sa precizeze ca are si consimtamantul lui Basescu.

”L-am sunat pe presedinte, pentru ca, dupa cum stiti foarte bine, presedintele trebuie sa accepte cererea de numire in functie, l-am informat, nu a avut niciun fel de obiectie si imediat ce se emite decretul de eliberare din functia de magistrat – pentru ca nu vroiam sa se creeze o posibila stare de incompatibilitate – dupa aceea se poate emite decretul si se depune juramantul”, a mai spus Victor Ponta.  Desi sustin ca nu au fost consultati, liberalii au anuntat ca nu au nicio problema cu propunerea facuta de premier. ”Decizia a fost ca PSD si primul-ministru sa isi asume aceasta nominalizare. Asadar, nu am fost consultati, dar nu avem nicio obiectiune asupra acestei nominalizari”, a declarat vicepresedintele PNL, Mihai Voicu.  In traducere, penelistii zic ”bogdaproste” ca au nu s-au ales cu seful ANI, Horia Georgescu, ministru la Justitie.

Planurile Codrutei Kovesi pentru DNA

Nominalizata pentru sefia DNA, Laura Codruta Kovesi sustine ca  unul dintre obiectivele  sale va consta ”in apararea statutului procurorului anticoruptie si consolidarea independentei sale fata de orice ingerinte externe”. Totodata, fostul procuror general precizeaza in proiectul de management ca va continua sa respinga cererile comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le fac si va sesiza CSM daca parlamentari sau ministri fac afirmatii defaimatoare la adresa acestora.

Codruta Kovesi promite sa-i apere pe procurori
author avatar
Adelina Ionicel
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger